Meldpunt voor ondernemers

17 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor de regio Gorinchem/Alblasserwaard-Dordrecht en omstreken is recent een meldpunt geopend voor ondernemers die problemen ondervinden bij het verkrijgen van krediet.

Nadat de banken eind vorige jaar in grote problemen kwamen, is voor ondernemers het verkrijgen van krediet aanzienlijk moeilijker geworden. Voor sommige bedrijven betekent dit dat de beoogde groei niet kan worden gerealiseerd, maar voor vele anderen vormt dit een bedreiging voor het voortbestaan van de onderneming.Landelijk zijn er vanuit politiek en bedrijfsleven verschillende initiatieven om de kredietverlening vlot te trekken om zodoende verlies van arbeidsplaatsen en faillissementen te voorkomen, gezien de grote schadelijk gevolgen hiervan voor de economie. Ondanks deze maatregelen en de stimulering van banken is het momenteel voor vele ondernemingen een vrijwel onmogelijke opgave krediet te verkrijgen Daarnaast blijkt het voor vele ondernemingen zeer lastig om bestaande leningen te verlengen.

Door Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P) is hierop voor de regio Gorinchem/Alblasserwaard-Dordrecht een meldpunt in het leven geroepen ten behoeve van ondernemers die met dergelijke problemen kampen. De meldingen zullen worden verzameld en op de juiste plaats bij overheid en/of belangenverenigingen onder de aandacht worden gebracht. In acute gevallen kan CM&P ondernemers direct adviseren in mogelijke oplossingen. Om van de kredietproblematiek melding te maken kunt u contact opnemen met tel. 0183-630005. Ook in de avonduren is betreffend nummer bereikbaar voor het maken van meldingen.

advertentie
advertentie