Kamerkoor koor Voce Anglica zingt werken van Purcell

18 november 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kamerkoor Voce Anglaca uit Gorinchem geeft zaterdag 28 november een concert in de Hervormde kerk in Giessen – Oudekerk, waarin diverse werken van Henry Purcell en een werk van Wiliam Croft ten gehore worden gebracht.

Het kamerkoor bestaat inmiddels 2,5 jaar en bestaat uit 21 enthousiaste zangers en zangeressen. Onder de bezielende leiding van Jeroen Bal zingt het koor werken vanaf de middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het koor werkt jaarlijks een aantal thema’s in de muziek uit. Dat kan de ene keer muziek uit een bepaalde tijdsperiode zijn en een andere keer muziek van een bepaalde componist. Dit keer is het de componist Henry Purcell.

Purcell werd 350 jaar geleden geboren in Westminster, London. Zijn werk behoort tot het belangrijkste Barok repertoire van Engeland. Hij schreef naast opera vooral religieuze anthems. Henry Purcell was een leerling van de bekende organist/componist John Blow en volgde hem ook op als organist van de Westminster Abbey. Een andere leerling van John Blow was William Croft (1678-1727). Voor de begrafenis van Queen Ann schreef hij een ontroerende Burial Service waarin hij het Thou knowest Lord van Henry Purcell verwerkte. Hieruit blijkt hoezeer William Croft de compositorische kwaliteit van Purcell waardeerde.

Het kamerkoor wordt deze avond begeleid door Nico D. Blom. Het concert begint om 20.00 uur. Kaartverkoop bij de kerk, volwassenen €12 en kinderen t/m 12 jaar/CJP €8) In de voorverkoop zijn de kaarten te reserveren via secretariaatkva@solcon.nl (volwassenen €10 en kinderen t/m 12 jaar/CJP €6).

advertentie
advertentie