Lichtfeest in de Koperen Knop

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De donkere dagen voor kerstmis zijn vooral ook altijd weer vol van sfeer. Voor het team van Museum De Koperen Knop is dit aanleiding om Het Lichtfeest te organiseren. Een middag en een avond vol gezelligheid, waarbij diverse aardigheidjes te koop zijn.

Op 17 december is iedereen welkom tussen 13.00 en 22.00 uur. Zomaar voor een gezellig bezoek aan het in kerstsfeer getooide museum, speciaal voor de expositie Damast of om nog wat leuks aan te schaffen met het oog op de komende feestdagen. In het museum zijn die middag de volgende stands te vinden: natuurlijke kerstdecoraties van Natuurlijk Erika, bijzondere sieraden van Marieke Havers, tassen, sjaals, ceintuurs en hebbedingetjes van Iris van Oosterhout, streekproducten en bijzondere bakproducten en andere leuke dingen om te hebben van Crien en Claar, wilgentenen kerstklokken, met demonstratie, door Arie Korevaar, een heel speciale stand met kerstbrocante van het museum zelf.

Het voorhuis van de voormalige boerderij waarin het museum in is gevestigd, is feeëriek in kerststijl gebracht. In de mooie kamer staat een kerstboom en is de tafel gedekt, gereed voor het kerstdiner. Maar ook op andere plaatsen zijn voor iedereen herkenbare kerstdecoraties aangebracht. Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht en is naast de gebruikelijke consumpties als koffie thee en fris ook warme winterwijn en hete chocolademelk (met slagroom) verkrijgbaar. Het normale assortiment koeken is voor de gelegenheid ook uitgebreid.

Museum De Koperen Knop is 17 december ook ’s avonds open. Belangstellenden kunnen tot 22.00 uur terecht. Op tweede kerstdag is het museum open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie