Kalis voltooit alfabet

6 december 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Helemaal precies is het niet bijgehouden in de loop der jaren, maar het zal ongeveer de zesentwintigste banketletter geweest moeten zijn die Wim Kalis vorige week met sneldammen verdiende. In het traditionele Sint Nicolaas sneldamtoernooi bij Denk en Zet veroverde hij de lekkernij met groot vertoon van macht.

Uit negen duels scoorde het meest geletterde lid van de damvereniging zeventien punten. Piet Trapman, de enige speler die de kampioen op remise wist te houden, eindigde met twaalf speculaaspopjes als tweede. De bronzen plak was voor Ad de Hek, die eveneens twaalf popjes vergaarde, maar minder weerstandspunten had. Gertjan van Herwaarden, Wim Huisman en Peter van Noordennen scoorden elf punten. Daarachter eindigden vier spelers met tien punten en nog een hele groep met een gemiddelde score of lager.

Zaterdag 12 december speelt Denk en Zet in de nationale competitie thuis tegen DC Micone uit Tilburg. De wedstrijd vindt plaats in het Hervormd Centrum en vangt aan om 12.00 uur.

advertentie
advertentie