Plasticinzameling in Hardinxveld-Giessendam

11 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval is dinsdag gestart in Hardinxveld-Giessendam. Onder plastic verpakkingsmateriaal wordt bijvoorbeeld flacons van shampoo, boterkuipjes, sausbakjes, folies van tijdschriften en plastic tassen verstaan.

De gemeente heeft gekozen voor een brengsysteem. Dit betekent dat inwoners zelf hun plastic verpakkingsafval brengen naar een verzamelcontainer. Het afval kan zowel los als in een plastic zak worden aangeboden. Op een aantal plaatsen in de gemeente worden speciale verzamelcontainers geplaatst waar de inwoners het plastic afval in kunnen doen. De gele verzamelcontainer voor kunststof afval is herkenbaar door het oranje poppetjes met de naam 'Plastic Heroes' en de bijbehorende tekst 'Plastic verpakkingsafval'.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft op 27 juli 2007 een convenant gesloten met het ministerie van VROM en het verpakkend bedrijfsleven over de aanpak voor de inzameling van verpakkingsafval, zoals glas, papier, blik en plastic. Doel van dit convenant is het terugdringen en hergebruiken van verpakkingsmaterialen. Glas en papier worden reeds gescheiden ingezameld. Blik wordt uit het afval gehaald bij de afvalverbranding. Plastic verpakkingsafval wordt toegevoegd aan de gescheiden inzamelplicht met als doelstelling 42 procent recycling in 2012.

advertentie
advertentie