Betutteling in Hardinxveld-Giessendam!

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Tot mijn verbazing las ik in 'Het Kompas' van 16 december dat het carbidschieten in Hardinxveld-Giessendam verboden is! We zouden met hamers op de deksels slaan en dan kan de boel ontploffen! Gemeente: Wij schieten niet met deksels…maar met zachte ballen en plasticzakken!

In het bericht staat dat er in de jaren 90 van de vorige eeuw iets gebeurd was in de gemeente Kampen…..Bij ons zijn er geen kinderen van die leeftijd die eraan mee doen…En als dat zo zou zijn zouden wij ze wegsturen…Kijken mag wel maar op een veilige afstand. Nu zag ik op de regionale tv / krant 'De Stentor' van Kampen dat daar het carbidschieten juist niet verboden is! Het schieten mag overal in het hele dorp gebeuren... Van 's ochtends 10.00 uur tot 's nachts 2.00 uur. Laat ons in de middag schieten, veel vragen we niet! Het is één keer per jaar oud & nieuw, laat ons ons pleziertje houden op die dag. Waarom onderscheid maken tussen carbidschieten en vuurwerk? Komen we straks zover dat het vuurwerk ook alleen maar buiten de bebouwde kom afgestoken mag worden?

Ieder jaar zijn we met zo’n 50 man bezig in het park…Er is nog nooit één klacht bij ons gekomen…Er zijn juist vele mensen die komen kijken en het prachtig vinden. Vele inwoners vragen al ver vantevoren of we weer gaan schieten!

Deze jaarlijkse traditie mag ons niet worden ontnomen! Wij stellen het zeer op prijs en met ons vele anderen, dat het komende oudjaarsdag gewoon weer ouderwets gezellig is in Hardinxveld-Giessendam! Een beetje tolerantie op deze dag is zeer welkom!

Naam en adres bij de redactie bekend.

advertentie
advertentie