BravaNL en Efteling radio in basispakket

2 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Programmaraad Zuid-Holland Zuid heeft geadviseerd om het televisiestation BravaNL in het basispakket op te nemen. In het radioadvies komt Efteling radio als nieuwe zender voor.

,,De klassieke-muziekzender BravaNL vergroot de pluriformiteit van het televisieaanbod. Door deze nieuwe zender verschuift de volgorde van een aantal zenders in het nieuwe advies", stelt de raad in het advies.

De gemeenten Graafstroom en Liesveld (die een gering zenderaanbod hebben) krijgen op plaats twintig de protestants-christelijke zender Family 7 toegevoegd. De Programmaraad Zuid-Holland Zuid denkt dat dit een welkome aanvulling is op het zenderpakket in deze twee gemeenten.

De nieuwe kinderzender Efteling radio is opgenomen 'vanwege de pluriformiteit in het radio-aanbod'. Concertzender maakt plaats voor deze nieuwe zender.

Het nieuwe advies voor het seizoen 2010-11 kan worden ingezien op de website van Programmaraad Zuid Holland Zuid: www.prgzhz.nl. Programmaraad Zuid Holland Zuid ziet uit naar reacties via e-mail of via het forum op de website. UPC Nederland krijgt het definitieve advies halverwege februari 2010. Begin juli zullen de aanpassingen op het netwerk doorgevoerd worden.

Programmaraad Zuid-Holland Zuid adviseert voor Barendrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Graafstroom, , Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

advertentie
advertentie