LRC wint leuke finale van dapper Heukelum

3 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een tot de nok toe gevulde sporthal De Oosterbliek heeft LRC, zoals wel te verwachten was, de finale van de Trias Champions Cup van Heukelum gewonnen: 5-2.

Voor de mannen van LRC was dit de derde keer dat zij met de eindzege aan de haal gingen. SVW, Meerkerk en Unitas zijn de andere namen die in deze wisselbokaal gegraveerd zijn. Eén keer werd het einde van de finale niet gehaald, dat was in de tiende editie (2006-2007), toen Christiaan Perrier zijn been brak in de wedstrijd van zijn toenmalige club Unitas. Heukelum stond voor het eerst in de finale en dat wilde de club weten ook. Het team werd gesteund door een enthousiaste aanhang, die hun ploeg bij de uitreiking van de tweede prijs een ovationeel gejuich bezorgde.

De Heukelummers hadden in hun eerdere wedstrijden veel sympathie opgebouwd bij het publiek. Het jeugdige team schakelde al een aantal gerenommeerde ploegen uit, zoals Unitas, GJS, Schelluinen, Woudrichem en Ameide. Een stunt tegen LRC zat er niet in, maar weggespeeld werd de ploeg ook niet. LRC was simpelweg te sterk en dat was voor deze vierdeklasser zeker geen schande. Onder leiding van de andermaal uitblinkende Coen van der Waal kwam LRC op 4-0 en deze Van der Waal was bij alle vier doelpunten betrokken. Bij de eerste twee was hij de aangever voor respectievelijk Willem Looyen en Jamal Aamri. De derde en vierde nam hij zelf voor zijn rekening. Wie dacht dat Heukelum de moed op zou geven kwam bedrogen uit, want het bleef lekker meevoetballen en gaan voor een beter resultaat. Cyrill Menges zette onder luid gejuich van de Heukelumse aanhang de 4-1 op het scorebord. Willem Looyen, die later nog bij één actie twee keer de paal raakte, maakte er 5-1 van. Opnieuw Menges verkleinde de marge weer tot drie en daar bleef het uiteindelijk bij. Onder luid applaus en gejuich verlieten beide teams vervolgens de arena.

LRC-aanvoerder Coen van der Waal werd overigens gekozen tot speler van het toernooi. De man tussen de palen, die het meeste waardering kreeg, was Heukelum-doelman Chris Drost. Topscorer werd Mark Daalderop van Unitas met dertien doelpunten. Hij bleef Ali Yilmaz van LRC twee doelpunten voor.

Leon Pellikaan Toernooi

Bij de D-pupillen speelden Unitas en HSSC ’61 tegen elkaar, waarbij HSSC ’61 duidelijk de sterkere ploeg was. Ondanks goed keeperswerk van Owen Verduin, die pas in de finale zijn eerste tegendoelpunt incasseerde, won de ploeg uit Hei- en Boeicop afgetekend met 4-1. Lucas van Dam, een talent, scoorde tweemaal. Mitchel ’t Lam en Koen Looy deden dat eenmaal. De eretreffer van Unitas kwam van de voet van Rickie van Baalen.

Wat de D-pupillen niet lukte, was dat wel geval bij de B-junioren. Unitas won voor de vijfde maal op rij het toernooi in deze leeftijdscategorie. GJS werd met 2-1 verslagen. Bij Unitas kwamen de doelpunten van Nabil Adachour (2x), terwijl Remie Schuurman- Van Klaveren voor GJS doelpuntte.

Bij de D-pupillen werd Unitas-keeper Owen Verduin uitgeroepen tot 'speler van het toernooi'. Bij de B-junioren was die titel voor Remie Schuurman-van Klaveren (GJS). De fair-play prijs ging bij de D-pupillen naar Leerdam Sport en bij de B-junioren naar VVAC. De D-pupillen van Leerdam Sport speelden met de naam Kika op de shirts en dat bij ieder doelpunt sponsorden zij het Kinderkankerfonds met vijf euro.

advertentie
advertentie