‘Goede service is voor ons vanzelfsprekend’

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,In de beginjaren combineerde ik mijn onderneming met een baan in het bedrijfsleven”, blikt Erik terug. ,,De gestage groei van Marik Computers maakte het mogelijk om voor honderd procent zelfstandig ondernemer te worden. Kleine reparaties verhelpen we zoveel mogelijk bij de klanten thuis. Als het teveel tijd kost om het probleem op te lossen, nemen we het apparaat mee naar onze werkplaats op industrieterrein Nieuweweg. Na reparatie brengen we het desgewenst weer terug en testen ter plekke of alles naar behoren werkt. Een extra stukje service dat voor ons niet meer dan vanzelfsprekend is.”

H’VELD-G’DAM – Het was vorige week precies tien jaar geleden dat Marik Computers werd opgestart. Oprichter Erik van de Wetering ging op 1 januari 2009 een compagnonschap aan met zijn zwager Marius Versluis. ,,Onze hoofdactiviteit is de verkoop en reparatie van computerapparatuur. Daarnaast verrichten we een breed scala aan ondersteunende werkzaamheden. Ook verzorgen we computercursussen voor zowel particulieren als bedrijven”, vertellen de heren. ,,Twee dagen per week worden we bij onze werkzaamheden geassisteerd door Jaap.”

Door Ria Scholten

,,We richten onze activiteiten op kleine en middelgrote bedrijven, maar ook op particulieren en kunnen computerapparatuur van alle merken leveren”, vult Marius aan. ,,Aan de hand van een verkoopgesprek wordt een configuratie samengesteld die naadloos aansluit bij de wensen van de koper.” Ook op het gebied van ondersteunende werkzaamheden staat Marik Computers voor de klanten klaar. ,,We zijn hen graag van dienst bij de realisatie van ADSL en (draadloze) netwerken en het inrichten van backvoorzieningen. Bedrijven nemen wij het systeembeheer graag uit handen”, vertellen de heren. ,,We geven tevens remote support ofwel ondersteuning op afstand. Nadat de klant een bepaald programma heeft opgestart, kunnen wij in zijn computer meekijken en eventuele softwareproblemen oplossen. Ook ontwikkelen we software op maat voor bedrijven.”

,,We verzorgen computercursussen voor beginners en gevorderden en werken met kleine groepjes van maximaal vijf personen. Het tempo van lesgeven wordt aangepast aan het niveau van de cursisten. Zij leren omgaan met e-mail en internet en de eerste beginselen van Windows, Word en Excel. Tijdens de cursussen voor de gevorderden gaan we verder op de lesstof in. Aanmelden kan via telefoonnummer 0184-610048 of email info@marikcomputers.nl. De cursussen gaan van start zodra zich voldoende deelnemers hebben aangemeld. Voor bedrijven kunnen we in-company trainingen verzorgen. De werknemers leren dan bijvoorbeeld om met spreadsheets te werken die bij de betreffende onderneming worden gebruikt. Een dergelijke cursus kan een voortschrijdend proces zijn waarbij de lesstof op elk gewenst moment wordt aangepast.” Zie voor meer informatie de website www.marikcomputers.nl.

advertentie
advertentie