Avelingen Groep en Syndion slaan de handen ineen

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In het prachtige historische pand van restaurant Metropole is maandag 1 februari de opleiding BBL Horeca Assistent niveau 1 gestart. Medewerkers van Avelingen Groep en Syndion worden hierbij begeleid door twee docenten van het ROC Da Vinci. Iedere maandag, een jaar lang, komt de groep bij elkaar voor theorieles en praktijkles. Deze opleiding vergroot de kans op de arbeidsmarkt voor de medewerkers.

Bij Avelingen Groep was al een aantal jaar geleden de opleiding Horeca Assistent gegeven. Voor dit jaar had Avelingen Groep al voornemens deze opleiding opnieuw te starten. Tijdens een gesprek met Syndion kwam deze opleiding ter sprake. Syndion was al enige tijd op zoek naar deze opleiding naar aanleiding van een aanvraag van een medewerker. Daarop hebben Avelingen Groep en Syndion de krachten gebundeld en hebben zij contact opgenomen met ROC Da Vinci.

Rond de klok van 9.00 uur werd maandagochtend de aftrap gegeven voor de nieuwe opleiding. Het welkomstwoord werd verzorgd door Jopie Ebbers, Clusterhoofd van Syndion en Gerda Derksen, Directeur van Avelingen Groep. Beiden benadrukten dat het belangrijk is om plezier te hebben in het leren, dat je veel meer kunt dan dat je zelf in eerste instantie denkt en dat je gemotiveerd bent. En de motivatie is er. Eén van de leerlingen vertrok deze ochtend om 7.30 uur vanuit Ameide op de fiets door de sneeuw op weg naar Gorinchem.

Vervolgens namen de docenten het woord. George Damme en Jan van Woensel legden uit hoe de lesdag er uit komt te zien. In de ochtend theorie en in de middag praktijk. Daarna was er een korte rondleiding door het restaurant. Restaurant Metropole biedt uitstekende opleidingsmogelijkheden vanwege de lesruimte en de keuken. Speciaal voor deze opleiding is het restaurant op maandag gesloten. Avelingen Groep en Syndion zijn beiden een erkend leerwerkbedrijf. Avelingen Groep en Syndion gaan samen verder kijken op andere gebieden wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Op welke gebieden zij elkaar kunnen aanvullen of kunnen versterken.

advertentie
advertentie