Offday HKC

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een wedstrijd waarin HKC niet kon omgaan met de vele kansen. De korfballers moesten daardoor een teleurstellende nederlaag tegen Ready incasseren: 10-14.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang; zowel HKC als Ready wist de korf moeizaam te vinden. Na ongeveer vijf minuten opende Ready de score. Nadat HKC op gelijke hoogte was gekomen, door een vrije bal van Stephan de Boon, liep de ploeg uit Den Haag uit naar 1-4. Door een schot van Arno den Breejen kwam een tussenstand van 2-4 op het scorebord. Na deze score kon HKC tot de rust de korf niet meer vinden. Waar in vorige wedstrijden de korf gemakkelijk werd gevonden, was het deze wedstrijd het tegenovergestelde. Ready scoorde nog twee keer en de ploegen gingen met een stand van 2-6 de onderbreking in.

HKC begon ook zwak aan de tweede helft en hierdoor kon Ready de marge van vier doelpunten behouden. Coach Bram van Geffen bracht Ruud aan de Wiel in het veld om de aanvallende druk op te voeren, maar dat was niet voldoende om de wedstrijd te winnen.

Zaterdag staat weer een thuiswedstrijd, tegen SDO, in de agenda.