SGP presenteert kandidaten

13 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Tijdens de SGP-verkiezingsbijeenkomst op donderdag 11 februari zijn de SGP-kandidaten en het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Op ludieke wijze werd een weersvoorspelling gedaan voor de komende vier jaar. Wie zijn de kandidaten, hoe goed zijn ze op elkaar ingespeeld en waar gaan ze zich sterk voor maken?

Op basis van stellingen werden de kandidaten aan de tand gevoeld. Met bordjes A of B moest worden geantwoord. De barometer gaf na beantwoording van de stellingen een positieve uitslag. In drie workshops werd dieper ingegaan op het verkiezingsprogramma. In de workshop 'Zicht op jongeren' gingen de lijsttrekker Theo Boerman en Jan Egas (nummer zes op de kieslijst) het gesprek aan met jongeren. In een andere workshop behandelden de raadsleden Jan de Vos en Jasper de Jong de leef- en woonomgeving. Raadslid Arjan Meerkerk ging in de derde workshop het gesprek aan over zorg en welzijn en onderwijs. Arie van den Berg, nummer vijf op de kieslijst, was door ziekte verhinderd).

De bijeenkomst werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling. Aandachtspunten voor de toekomstige SGP-fractie zijn bijvoorbeeld woningbouw in Boven-Hardinxveld, hondenpoep, verkeerssituatie Buitendams, veerdienst Boven-Hardinxveld, speelplaatsen voor kinderen en diverse zorgtaken.

Meer informatie over de SGP op www.hardinxveld-giessendam.sgp.nl.

advertentie
advertentie