Schaker Vonk consolideert leidende positie

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In de negentiende ronde heeft Jaco Vonk zijn leidende positie in de interne schaakcompetitie van De Giessen geconsolideerd door een gedegen overwinning op Bert van Hees. Met nauwkeurig spel en het nodige geduld breidde hij in de overgang van het middenspel naar het eindspel kleine voordeeltjes steeds verder uit naar groot voordeel. Op een gegeven moment restte Bert niets anders restte dan Jaco de hand te reiken. Jaco heeft nu een comfortabele voorsprong op Kasper Euser (meer dan een wedstrijdpunt), die zelf weinig problemen kende in zijn partij tegen Wim Koutstaal.

Grote verrassingen waren er niet, maar wel min of meer opvallende uitslagen. Zo won Wim Deurloo van Jan Post en André van Wingerden van Arjo van Houwelingen. Chris Tromp hield keurig Wim Rietveld op remise. De strijd tussen de leden van het eerste uur, Jan Piet van der Dool en Ton Boot, werd gewonnen door eerstgenoemde.

Uitslagen negentiende ronde: Bert van Hees-Jaco Vonk 0-1; Kasper Euser-Wim Koutstaal 1-0; Eddy Korevaar-Tim Schakel 0-1; Jan Post-Wim Deurloo 0-1; Arjo van Houwelingen-André van Wingerden 0-1; Chris Tromp-Wim Rietveld remise; Bert den Boer-Rob van Driel 0-1; Jan Piet van der Dool-Ton Boot 1-0; Robert Euser-Gijs Bos 1-0; Jan Donkersloot-Tijmen Schakel 0-1; Kees Bons-Cees van der Straaten 0-1.

Henk van Houwelingen en Maarten Euser maakten er in hun inhaalwedstrijd voor de bekercompetitie een prachtig spektakelstuk van. De partij kreeg dan ook veel bekijks. Kwaliteitsoffers, stukoffers, matdreigingen, ongewone stellingtypen, in feite had deze partij zo’n beetje alles te bieden. Gezien de complexiteit van deze partij was het logisch dat het spel voor beiden op meerdere momenten sterk verbeterd kon worden. Maar, voor de neutrale toeschouwer was het prachtig om deze partij te volgen. De partij kreeg uiteindelijke een passend slot met een remise. Beiden mogen dan ook nog een keer op herhaling, want één van beiden moet afvallen. De winnaar gaat door naar de kwartfinale.

De komende week ontvangt het tweede team van schaakclub De Giessen het vierde team van Woerden. De Regiohakkers, met diverse topspelers van De Giessen in haar gelederen, gaat op bezoek bij Woerden 1.

advertentie
advertentie