‘Het was heavy, heel erg zwaar’

17 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De fietsers die het tegen elkaar opnamen waren dr. M. Van Houdenhoven (directeur Rivas Zorggroep), de heer B. Biemans (wethouder van o.a. Volksgezondheid en Sport), dr. G. Milhous (cardioloog Beatrixziekenhuis) en de heer Kant die mede te zien was in de introductie film. Er werd flink gefietst en het ging er zwaar aan toe. ,,Het fietsspel was heavy, echt heel erg zwaar. Ik fiets normaal nooit dus dit was wel even afzien. Maar we werden flink aangemoedigd door het publiek en dat hielp ook een beetje. Ik ben erg blij met de opkomst voor de opening. We hadden gehoopt op veel gasten en dat is wel gelukt”, aldus de winnaar van het fietsspel Cardioloog Gert-Jan Milhous

GORINCHEM – Bloed, zweet en tranen bij de deelnemers van het fietsspel in het Beatrixziekenhuis. Tijdens de feestelijke opening van de Eerste Hart Hulp werd er op vrijdag 12 februari een fietsspel gespeeld, bekend van het televisieprogramma ‘Holland Sport’. De vier prominenten namen het tegen elkaar op in deze nek aan nek race. Door Malika Saghou

In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem werd vrijdagmiddag de Eerste Hart Hulp officieel geopend op de afdeling Cardiologie. Na het tonen van een film over de nieuwe methode gaf cardioloog Gert-Jan Milhous de nodige informatie over de voordelen van de Eerste Hart Hulp. Zo kunnen ze sneller een diagnose stellen, en patiënten hoeven minder lang op de afdeling te verblijven. Op deze wijze stellen ze de patiënten sneller gerust als de klachten niet worden veroorzaakt door hartproblemen, of kunnen ze sneller het vervolgtraject starten.

De Eerste Hart Hulp is in 2009 als proef begonnen. De resultaten hiervan waren dusdanig goed dat ze de Eerste Hart Hulp een vaste plaats hebben gegeven binnen de afdeling cardiologie. De Eerste Hart Hulp is een aparte ruimte waarin alle onderzoeksapparatuur voorhanden is om bij patiënten de oorzaak van pijn op de borst te achterhalen. Belangrijk onderdeel van het onderzoek vormt de fietstest. Na verwijzing door de huisarts wordt deze test op de Eerste Hart Hulp gedaan. De fietstest kan zeven dagen per week worden afgenomen door verpleegkundigen. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Inmiddels zijn al enkele honderden patiënten op de Eerste Hart Hulp onderzocht en behandeld.

Na de feestelijke opening was het tijd voor de fietstest. Hiervoor werd een fietsspel gespeeld, bekend van het televisieprogramma ‘Holland Sport’.

Als afsluiter van de opening werden de gasten gevraagd om aan de hand van de uigedeelde petjes het spel ‘petje op petje af’ te spelen. Op de gestelde vragen konden de gasten doormiddel van het petje antwoorden met ‘waar (petje op) en ‘niet waar’ (petje af).

Na deze feestelijke opening werd er als dank voor de grote opkomst nog een gezellig borrel gegeven om nog even na te praten.

advertentie
advertentie