Vrouwendag in Ridderkerk

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 3 VO (NVVH-Vrouwennetwerk, Passage en NBvP Vrouwen van Nu, red.) houdt zaterdag 6 maart een Internationale Vrouwendag in Ridderkerk. Ernst en humor wisselen elkaar deze dag af. De Internationale Vrouwendag vindt plaats in De Levensbron in Ridderkerk, Jan Luykenstraat 10 en wordt geopend door de dagvoorzitter. Om 11.00 uur begint het programma met een verhaal over meisjesbesnijdenis. De Somalische Zahra Naleie, zelf slachtoffer van deze traditie, is sociologe en al jaren actief in de strijd tegen vrouwen-en meisjesbesnijdenis. Op 11 maart 2009 kreeg ze de Avicennaprijs, vanwege haar bijzondere bijdrage aan deze strijd.

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken op deze vrouwendag. De Klezmergroep 'Vilde Katshke' laat in een wervelend optreden van zich horen. In de pauze zijn er broodjes en koffie of thee te koop en kunnen de aanwezigen kennismaken met diverse stichtingen en organisaties zoals Amnesty International, Vluchtelingenwerk en Stichting 'De Regenboogboom', die droomdekentjes maakt voor terminaal zieke kinderen.

Na de pauze komt Mama Cash vertellen wat zij doet voor vrouwen wereldwijd, maar ook in Nederland. Vilde Katshke geeft daarna nog een optreden, waarna de dag besloten wordt met een Marokkaanse modeshow.

Het programma eindigt om 15.30 uur. Sponsors zijn onder andere Shell, Rabobank, Gemeente Ridderkerk en Super de Boer Ridderkerk.

advertentie
advertentie