Jeugdplatform wil frisse wind

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

De twee boegbeelden van het jeugdplatform zijn Patrick de Bruin (21) en Wouter Veldhuis (21). ,,We willen verbeteringswensen aandragen bij de gemeente”, zegt Veldhuis. Door middel van enquêtes gaan de leden van het platform peilen wat onder de jeugd van Hardinxveld-Giessendam leeft. ,,Om als verlengstuk te kunnen functioneren, hebben we namelijk draagvlak nodig”, aldus De Bruin. Ervaring hebben de twee boegbeelden inmiddels wel. Voorheen hebben zij zich met resultaat ingezet voor diverse inwonersinitiatieven en tevens hebben zij een voorzittersfunctie bekleed.

Enquetes moeten wensen jongeren in kaart brengen H’VELD-G’DAM - Een aantal jongeren uit Hardinxveld-Giessendam heeft het initiatief genomen de participatie van jongeren en hun organisaties te stimuleren vanuit een ‘echt en betrokken contact met jongeren’. Met de oprichting van het onafhankelijke ‘Jeugdplatform JongerenBelangen Hardinxveld-Giessendam’ willen zij een aanspreekpunt vormen voor jongeren en verbeteringen aandragen bij de gemeente.

Mede-initiatiefnemers Evelien Tromp (21), Melissa Meijwaard (18) en Karlos van Wingerden (19) willen zich graag voor het jeugdplatform inzetten. ,,Met diverse activiteiten willen we de betrokken partijen bij elkaar brengen. Daarnaast is een klankbordgroep in het leven geroepen die signalen vanuit de samenleving opvangt”, aldus Veldhuis. Wel beseffen de twee dat de economische recessie niet onderschat mag worden. De Bruin: ,,Overheidsinstellingen moeten bezuinigen, maar met enige creativiteit kunnen realistische oplossingen worden bedacht.” De initiatiefnemers zien daarom uit naar een positieve samenwerking met alle betrokken partijen. Inmiddels zijn zij met de gemeente ideeën aan het uitwisselen over de concretisering van het jeugdplatform.

Op de website www.jongerenbelangen.nl is meer informatie te vinden over het initiatief. Daarnaast hebben de initiatiefnemers een enquête gelanceerd. Tevens roepen zij inwoners op suggesties aan te dragen.

advertentie
advertentie