Hardinxveld deelt de punten met concurrent Altena

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM/NIEUWENDIJK - In de uitwedstrijd die Hardinxveld afgelopen zaterdag speelde tegen Altena kon geen van beide ploegen het verschil maken. Vooraf was de uitgangspositie in punten ook al gelijk en dus stond er veel op het spel in de semiderby in Nieuwendijk. Na een overwicht van de thuisclub in de eerste helft trok Hardinxveld het tweede deel naar zich toe. Maar met weinig uitgespeelde kansen bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel.

Voor zowel Hardinxveld als Altena stond de wedstrijd in het teken van afstand nemen van de elfde plaats op de ranglijst die dwingt tot nacompetitie om lijfsbehoud. De thuisclub nam het initiatief in het duel en probeerde Hardinxveld onder druk te zetten. Met aanvallen vanaf de vleugels werd de Hardinxveldverdediging enkele keren op de proef gesteld zonder echt in de problemen te komen. Ook met uitvallen wist Hardinxveld het doel van Altena niet echt te bereiken. Pas tegen de rust stelde Richard Zwakhals met een schot vanaf de zijlijn over grote afstand de doelman van de thuisclub op de proef die op onnavolgbare wijze de bal net onder de lat wegfrommelde. De ploeg van Sportshop André Vlot werd aan het begin van de tweede helft gewaarschuwd door een kopbal uit een hoekschop waarmee Altena de paal trof.

Hardinxveld kwam daarna meer in balbezit en zette Nick van der Woude in de diepte en de steeds weer aansluitende Richard Zwakhals en Wouter Romeijn volop aan het werk. Uit een combinatie leek Leon Kazen op weg naar een treffer maar stuitte nog op de laatste man. Het bleef oppassen voor een uitval en dat gebeurde toen de handige Ranil van Gastel op snelheid lag en uiteindelijk door John den Dikken binnen de zestien werd aangetikt. Het zenuwenspel tussen Marco van der Linden en Altena aanvoerder Bertrando Dekkers werd beslist in het voordeel van de Hardinxvelddoelman die de strafschop klem pakte. Na deze morele opsteker volgde een spannende slotfase waarin de duels feller werden en Hardinxveld de aanval zocht. Langs de zijlijn sprongen steeds weer de demarrages van Wouter Romeijn in het oog maar ook daarmee bereikte hij niet de aansluitende spelers voor het doel van Altena. Het bleef zodoende bij een doelpuntloos gelijkspel en de 0-0 was gezien het spelbeeld van een wedstrijd die door geen van beide ploegen echt werd opengebroken ook de meest logisch uitslag.

Daarmee blijft de ploeg van trainer Ton Heijstek met Altena de gedeelde nummer zeven op de ranglijst maar zag Almkerk en Meerkerk door winst verder naderen. Komend Paasweekend wordt de competitie met inhaalduels gelijk getrokken. Voor Hardinxveld staat aanstaande zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen naaste belager Almkerk op het programma. De wedstrijd vangt om 14.30 uur aan, een half uur eerder dan gebruikelijk aan de Sluisweg.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken, Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Robert Bezemer, Johan Kazen, Leon Kazen, Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Nick van der Woude.