Glasvezelnetwerk op bedrijventerreinen

29 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De industrieterreinen de Nieuweweg en het Langeveer zijn afgelopen week ontsloten op het glasvezelnet.

WSB Solutions heeft ongeveer een jaar geleden zoveel mogelijk bedrijven benaderd om met elkaar te zorgen dat ook deze industrieterreinen op het glasvezelnetwerk ontsloten zouden worden. De doelstelling van dit project was om met ongeveer vijftien bedrijven mee te doen, dit om de aanlegkosten van het glasvezelnetwerk zo laag mogelijk te houden.

Bart Rietveld, directeur bij WSB Solutions zegt: ,,Vijftien bedrijven is helaas niet gelukt, maar we hebben negen bedrijven bereid gevonden om mee te doen. Doordat minder bedrijven participeerden zouden de aanlegkosten hoger uitvallen. Echter door het goed uitonderhandelen is dit niet gebeurd. In juni vorig jaar zijn de contracten ondertekend en konden we van start. Helaas hadden we deze winter nogal last van 'vorst in de grond' waardoor het project bijna twee maanden later werd afgerond dan in eerste instantie was gepland."

Twee weken geleden werd Hoogenboezem Meubelen als eerste aangesloten, daarna werden vervolgens in willekeurige volgorde Stout Bouwonderneming, Van Noordenne Verfgroothandel, Van Noordenne Glasgroothandel en Industrie, Luxaflex BV , Van Noordenne Staal, BM van Houwelingen, Optima en WSB Solutions aangesloten. De internetsnelheden die nu bereikt kunnen worden met een overboeking van 1:1 zijn vijf tot vijftig maal hoger dan nu mogelijk is op basis van koper. Deze hoge snelheden bieden extra mogelijkheden die vroeger ondenkbaar waren. Niet alleen de internetsnelheden maar juist ook de andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Hosted IP telefonie, zorgen ervoor dat deze investering leiden tot besparingen. Henk van den Berg financieel manager Van Noordenne Glasgroothandel en Industrie: ,,Door te gaan bellen via internet (Hosted IP Telefonie) levert deze investering een behoorlijke kostenbesparing op, onze bijkantoren kunnen sneller werken op onze hoofdserver en het onderling bellen kost niets meer.”

,,Door dit gezamenlijke initiatief hebben we laten zien dat ook in economische mindere tijden ondernemers in Hardinxveld nog steeds oog hebben voor de toekomst. Dankzij dit initiatief hebben nu ook andere bedrijven de mogelijkheid om alsnog aan te haken op dit glasvezelnetwerk", aldus Rietveld.

Meer info: Bart Rietveld, algemeen directeur van WSB Solutions, 0184-618837.

advertentie
advertentie