Vriendenschaar aan kop na zege op concurrent Excelsior

5 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de eerste wedstrijd van de veldcompetitie stonden de titelkandidaten Vriendenschaar en Excelsior in Delft tegenover elkaar. Twee teams die elkaar door en door kennen en altijd voor spannende korfbalduels zorgen. In deze ontmoeting was de Hardinxveldse ploeg echter te sterk voor Excelsior om voor spanning te zorgen: 15-20 was de einduitslag.

Bij Vriendenschaar is Angela Korevaar met een zware knieblessure de rest van het seizoen uitgeschakeld. In haar plaats speelde Milou van Dijk, die kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Het was zaterdag vooral in de eerste helft een prima duel, waarbij Excelsior in de beginfase het iniatief had. Het eerste rake Excelsior-schot na 10 seconden, werd door Krista Kop nog wel snel genivelleerd, maar daarna nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong. Menno Kop, die het vizier in deze wedstrijd op scherp had staan, maakte binnen één minuut gelijk, waarna Excelsor nog eenmaal op voorsprong kwam: 4-3. De Mostert-formatie werd beter, kreeg de Excelsior aanvallers steeds beter onder controle en ging zelf met scherp schieten. Carola den Dunnen, Mees van de Waal van Dijk en Menno Kop zorgden voor een 4-6 voorsprong.

Even leek Vriendenschaar van slag toen bij een Excelsior-doelpunt de goed spelende Mees van de Waal van Dijk met een zware schouderblessure naar het ziekenhuis moest worden gebracht, maar zijn vervanger Maurice Verheul deed het uitstekend. Bert Verspuij rondde vervolgens na een mooie aanvalscombinatie met Wendy Korevaar goed af en zorgde voor 5-7. De thuisploeg kwam nog éen keer naast Vriendenschaar maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft liepen de groenhemden definitief weg van hun tegenstander. Rebounder Johan de Rover was weer ijzersterk in de afvang en profiteerde optimaal van de risico’s die zijn tegenstander in de korfzone ging nemen. Tot drie keer toe benutte de lange Hardinxvelder de kleine kansjes onder de korf en toen ook Maurice Verheul datzelfde deed in het andere vak kwam er een 8-11 voorsprong voor Vriendenschaar. Het echtpaar Krista en Menno Kop zorgde voor de verdiende 9-13 voorspong bij rust.

In de tweede helft werden de weersomstandigheden slecht met veel regen en hagel, waardoor het nivo van de eerste helft niet meer werd gehaald. Vriendenschaar bleef de ruime voorsprong behouden, waarbij met name topscorer Menno Kop (totaal 8 treffers) niet te stoppen was. Ondanks het slechte weer bleef het een boeiende wedstrijd, waarbij de bloemenploeg het betere van het spel hield. Via 12-18 werd Vriendenschaar uiteindelijk met 15-20 winnaar van deze topper in de Overgangsklasse B en staat nu met twee punten voorsprong op Excelsior aan kop van de ranglijst.

Zaterdag krijgt Vriendenschaar bezoek van nummer 3 van de ranglijst Albatros uit Zwijndrecht. De wedstrijd op de Sluisweg begint om 16.00 uur.

De doelpunten werden gemaakt door: Menno Kop 8 x , Johan de Rover 4 x , Bert Verspuij, Maurice Verheul en Krista Kop 2x , Mees v.d.Waal van Dijk en Carola den Dunnen 1 x.