Zip your Lip actie op Griendencollege

7 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op het Griendencollege hebben 59 leerlingen op donderdag 25 maart meegedaan met de actie Zip your Lip. Bij deze actie mochten ze 24 uur lang niet eten (alleen water en thee zonder suiker drinken) voor mensen in arme landen, die besmet zijn met HIV en aids. De leerlingen hebben sponsoren gezocht om zoveel mogelijk geld op te halen. Met z’n allen hebben ze een bedrag opgehaald van € 3198,89.

De actie begon om 12 uur. Voor die tijd hebben de leerlingen goed gegeten. Het dagprogramma bestond uit het veilen van opdrachten die de leerlingen moesten uitvoeren. Een aantal van die opdrachten waren: schilderen, posters maken, dansen, zingen en acteren. Daarna hebben de leerlingen gezamenlijk wat gedronken en hebben ze een vrij programma gekregen. Leerlingen hebben film gekeken, muziek geluisterd en spelletjes gedaan. Daarna zijn ze lekker gaan slapen op school in de lokalen.

‘s Ochtends zijn de leerlingen vroeg gewekt. Na de ochtendgymnastiek zijn alle schilderijen, posters, het lied en een film gepresenteerd aan de eerste en tweede klassen. Toen was het dan eindelijk 12 uur, het einde van de actie, dat gevierd werd met een heerlijke, door de leerlingen zelf verzorgde lunch.

advertentie
advertentie