Tiendwaert en Judith Leysterhof laten wensen bewoners in vervulling gaan

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zo'n vijftig bewoners van verpleeghuis Tiendwaert en Judith Leysterhof, onderdeel van Rivas Zorggroep, in Hardinxveld-Giessendam hebben een wens mogen indienen. Komende maanden probeert Rivas met de hulp van een donatie van 'Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof' alle wensen in vervulling te laten gaan.

Ieder jaar wordt de bewoners gevraagd een wens in de wensboom te hangen. Dit gebeurde tijdens een gezellige avond waarvoor ook familieleden waren uitgenodigd. ,,Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan', zegt Piety Nijhoff, teamleider van verpleeghuis Tiendwaert. ,,Dat was zo'n groot succes dat we willen proberen het ieder jaar voor onze bewoners te organiseren."

,,Door de bewoners waren geen onmogelijke wensen ingediend", weet Nijhoff. ,,Veel dingen lijken voor ons misschien zelfs gewoon, maar voor onze bewoners gaat het om bijzondere gebeurtenissen." Eén van de wensen die in de boom was opgehangen ging over een bezoek aan een dochter: ,,Ik wil graag het nieuwe huis van mijn dochter bekijken." Iemand anders schreef: ,,In plaats van frietjes op de woongroep eten, wil ik graag een keer frietjes met een kroket eten in een cafetaria." Andere wensen zijn onder andere een bezoek aan het Nationale Baggermuseum in Sliedrecht en een rondrit met zoon en dochter langs de Linge.

Om alle wensen in vervulling te laten gaan, hebben de 'Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof' een bedrag van 2500 euro gedoneerd. ,,Alle medewerkers van de twee verpleeghuizen van Rivas gaan samen met de familie hierbij helpen", legt Nijhoff uit. ,,Het is geweldig om iemand te zien genieten als een wens in vervulling gaat."

advertentie
advertentie