Jong talent exposeert in bibliotheek

19 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Leerlingen van tekenatelier ‘Clair Obscur’ tonen de komende weken hun kunstwerken aan het publiek in de Openbare Bibliotheek, Bonkelaarplein 1. Het tekenatelier volgt een eigentijds lesprogramma en gaat uit van de voorkeur en belangstellingssfeer van de leerling zelf. Vanwege deze werkwijze is een gevarieerd aanbod aan kunstwerken ontstaan, gemaakt door kinderen en tieners in de leeftijd van zeven tot en met zeventien jaar.

De getoonde werken laten veel talent zien. Omdat in de tekenlessen aandacht wordt besteed aan een goede gelijkenis en compositie, het juiste kleurgebruik en het gewenste licht/donker effect is het resultaat van de lessen terug te vinden in de kunstwerken en heeft de expositie een professionele uitstraling.

Tekenatelier ‘Clair Obscur’ organiseert steeds aan het einde van haar cursusseizoen een expositie met werk van de leerlingen. Het seizoen omvat van september tot maart tien lessen in kleine groepen van drie kinderen per groep. Op deze manier kan zoveel mogelijk individueel lesgegeven worden. Het getoonde werk is beoordeeld door een deskundige jury. Een paar dagen voor de opening van deze expositie hebben de leerlingen gezamenlijk hun juryrapport in ontvangst genomen.

De volgende leerlingen hebben met hun kunstwerk een prijs gewonnen:

Categorie 7-, 8- en 9-jarigen: 1e prijs: Melissa Kirsenstein, 2e prijs: Jelle de Bruijn, 3e prijs: Hanne Cinjee, aanmoedigingsprijs: Fleur Struijk en Bram Verheul

Categorie 10- en 11-jarigen: 1e prijs: Marieke Alblas, 2e prijs: Inge van Wijk, 3e prijs: Nienke Groenendijk. Eervolle vermelding voor Sam van Nes.

Categorie 12-, 13- en 14-jarigen: 1e prijs: Romy den Otter, 2e prijs: Igor Dijksma, 3e prijs: Natalia Gelderblom. Aanmoedigingsprijs voor Bram Pull ter Gunne. Eervolle vermelding voor Jeroen Flokstra en Anouk Monster.

Categorie 15-, 16- en 17-jarigen: 1e prijs: Anne Faro, 2e prijs: Maarten Sterrenburg, 3e prijs: Claudia Bühler. Eervolle vermelding voor Mariska van Oorschot.

De kunstwerken zijn te bezichtigen tot en met zaterdag 15 mei 2010.

Informatie over tekenatelier ‘Clair Obscur’ is te vinden op de website www.teken-atelier.nl of op de informatietafel in de bibliotheek.

advertentie
advertentie