Zomerse temperaturen bij druk bezochte wandeltocht

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een lange stoet van 1288 wandelaars nam zaterdag deel aan de 45e Merwedewandeltocht. Er namen 31 groepen deel en 226 individuele wandelaars op de lange afstanden van 30 en 40 kilometer. Burgemeester mevrouw M. Wiebosch-Steeman en haar echtgenoot liepen mee op de 10 kilometer. De beker voor de groep met het grootste aantal inschrijvingen is gegaan naar de Rehobothschool. Deze school won ook, voor de derde keer, de wisselbeker op de 5 kilometer. Deze is nu definitief in het bezit van de Rehobothschool. De wisselbeker op de 10 kilometer is voor de eerste keer weer gewonnen door de Ichthusschool.

De eerste wandelaars vertrokken om 8.00 uur. Rond 9.00 uur ging de Koningin Wilhelminaschool met een aantal andere groepen van start en om 13.30 uur gingen de groepen op stap met de druma van EMS voorop. Het geheel was een kleurrijk gezicht. Ook langs de kanten stonden weer veel mensen te kijken.

Veel lof was er over de parcoursen, die mede door het mooie weer erg aantrekkelijk waren, en ook voor de fraaie medaille, aangeboden door IHC Merwede, met daarop de 'Seven Atlantic' met logo in kleur.

Voorzitter J. van Bergeijk, die alle 45 Merwedewandeltochten in samenwerking met IHC Merwede v/h Scheefswerf De Merwede georganisserd heeft, bracht namens de wandel-sportvereniging “HAGI” dank aan het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam, de Direktie IHC Merwede Offshore & Marine, Van Wijngaarden Marine Services, Rabobank Merwestroom, Politie Zuid-Holland Zuid, de EHBO Afdeling Hardinxveld, de EHBO Afdeling Giessendam, het Rode Kruis, jury en technische zaken Zuid-Hollandse Wandelsport Bond en verder alle medewerkers(sters) die meegewerkt hebben om de 45e Merwede-wandeltocht weer tot een goed einde te brengen.

Wandelsportvereniging HAGI bestaat sinds 1961. Vanouds heeft wandelen in groeps-verband hoog in het vaandel gestaan en nog. Iedereen vanaf 4 jaar kan lid worden en zo ongeveer 18 wandeltochten per jaar wandelen en in de winterperiode deelnemen aan winteractiviteiten. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Jan van Bergeijk, Rivierdijk 12, Hardinxveld-Giessendam, tel. 613961; Cobi Dame-de Boon, Rivierdijk 75, tel. 616720; Nel de Jong-Ambachtsheer, Gr.Adolfstraat 3, tel. 615925; Wim de Jong, Houweningenweer 16, tel. 618462.

advertentie
advertentie