Avondspreekuren reumaverpleegkundigen Beatrixziekenhuis

27 april 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De reumaverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis hebben vanaf 3 mei een wekelijks avondspreekuur. Iedere maandagavond tussen 17.30 en 20.00 uur kunnen patiënten op afspraak bij de reumaverpleegkundigen terecht. Vooralsnog wordt het avondspreekuur bij wijze van proef gehouden. Over een half jaar wordt gekeken of het avondspreekuur succesvol is en voortgezet zal worden.

Met het aanbieden van een avondspreekuur denkt het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep te voorzien in een behoefte. ,,We zien steeds vaker dat reumapatiënten nog actief zijn in het arbeidsproces. Het avondspreekuur biedt mensen de mogelijkheid een afspraak te maken op een tijdstip dat niet samenvalt met kantoortijden", zegt Emilie van Groenendael, gespecialiseerd verpleegkundige reumatologie. ,,Daarnaast past het invoeren van avondspreekuren geheel binnen het Planetree-concept dat Rivas Zorggroep hanteert: zorg vanuit het perspectief van de patiënt", voegt Groenendael toe.

Patiënten die een verwijzing hebben naar een reumaverpleegkundige, kunnen een afspraak maken voor het avondspreekuur in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ook patiënten die al onder behandeling staan van een reumaverpleegkundige verbonden aan het Beatrixziekenhuis of de Lingepolikliniek in Leerdam, kunnen een afspraak maken. Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden via het afsprakenbureau, 0183-644299.

advertentie
advertentie