Open Tafel praat over verkeersknelpunt Gorinchem

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Oud-wethouder Herman van Santen belicht woensdag 19 mei de stand van zaken rond de verbreding van de A27 en de Merwedebrug. Hij doet dit tijdens een bijeenkomst van de Open Tafel in Hotel Gorinchem.

De doorstroming van het verkeer op de A27 kampt met grote problemen en die worden alleen maar groter. Met name de brug bij Gorinchem vormt een knelpunt. Rijkswaterstaat onderzoekt vier alternatieven voor dit probleem met als doel minder files. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe aansluiting Gorinchem-Noord?

In de planning staat dat de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM in 2010 besluiten over het voorgenomen alternatief, er in 2013 wordt gestart met de uitvoering die in 2018 moet zijn afgerond. Of dat daadwerkelijk haalbaar is, wordt belicht door Herman van Santen.

De Open Tafel werd opgericht in 1965 met als doelstelling het beter laten functioneren van de Gorcumse samenleving en is toegankelijk voor hen die de stad een goed hart toedragen. Gorcumers en ‘buitenlui’ kunnen elkaar maandelijks in een informele sfeer ontmoeten en leren kennen. Het programma biedt wisselende sprekers met een breed scala aan onderwerpen die door middel van een korte inleiding worden gepresenteerd.

Woensdag 19 mei zijn belangstellenden vanaf 18.15 uur welkom in Hotel Gorinchem. Rond 18.45 uur uur start de lezing. Hierna kunnen belangstellenden op eigen kosten deelnemen aan een 3-gangen keuzemenu, à € 20,50 per persoon. Gelieve te reserveren voor het diner via Hotel Gorinchem onder telefoonnummer 0183-622400, met opgave voor- en hoofdgerecht.

De Open Tafel wordt tien keer per jaar op de derde woensdagavond van de maand gehouden. Lid worden kan à € 30 per jaar, door een e-mail te sturen naar de penningmeester, Renee Doeland: info@admrcd.nl. of telefonisch 0183-504184.

advertentie
advertentie