Mantelzorgbijeenkomst over borderline

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het IGO Servicepunt voor welzijn, wonen en zorg nodigt mantelzorgers en overige belangstellenden uit voor de mantelzorgbijeenkomst over borderline, woensdag 19 mei.

Wat is borderline en hoe kunnen mantelzorgers hiermee omgaan? Op deze vragen krijgen deelnemers tijdens de bijeenkomst een antwoord. De inhoud van de mantelzorgbijeenkomst wordt verzorgd door De Grote Rivieren. De bijeenkomst is tot stand gekomen door samenwerking tussen het IGO Servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg en MEE Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Deze twee organisaties werken samen om mantelzorgers te ondersteunen. Mantelzorg is het verlenen van hulp aan iemand in de omgeving zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Zij bieden onder andere zorg aan hun partner, aan (één van) de ouders, een kennis of bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw. De zorg die door mantelzorgers wordt verleend kan variëren van het doen van boodschappen, het koken van de maaltijden, tot het helpen met aan- en uitkleden en persoonlijke verzorging.

De bijeenkomst vindt plaats in De Lange Wei, begint om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. Aanmelden voor een gratis lunch kan tot en met 14 mei via 0184-611454.

Info: Sjanie Terlouw van het IGO servicepunt, 0184-611454 of Treeske Braamskamp van MEE Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, 0900-2020672.

advertentie
advertentie