Wijnproeverij op prachtige locatie

12 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Tijdens hun zoektocht naar een geschikte locatie voor een wijnproeverij kwamen de broers Henk en Frank van de Graaf van Wijnhuis de Paap op een goede dag bij Restaurant Bellevue terecht. De eigenaren Ruben en Tineke Bakker zagen hun plannen wel zitten en verzorgen tijdens de proeverij de hapjes die uiteraard in harmonie zijn met de geserveerde wijnen die afkomstig zijn uit verschillende bekende wijnlanden. ,,Iedereen is tussen 19.30 en 21.30 uur welkom om te komen proeven en kan gewoon binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de aanloop naar de hopelijk warme zomer laten we de bezoekers kennismaken met verschillende prosecco’s, witte en rosé wijnen, maar uiteraard komen de rode wijnen ook aan bod”, vertelt Henk. ,,De bezoekers krijgen een wijnglas en een lijst waarop ze hun bevindingen per geproefde wijnsoort kunnen noteren. Het is namelijk mogelijk om de wijnen te bestellen.”

SLIEDRECHT – Iedereen die in een gezellige en informele sfeer wil kennismaken met een twintigtal kwaliteitswijnen is op donderdagavond 20 mei van harte welkom op de wijnproeverij in Restaurant Bellevue aan de Merwestraat 55. De wijnen worden beschikbaar gesteld door Wijnhuis de Paap uit Papendrecht. De proeverij is gratis toegankelijk en wordt gehouden in de Baanhoekzaal. Bij mooi weer kan een plekje worden gezocht op het terras dat een fraai uitzicht op de Merwede biedt. We brachten een bezoek aan een van de mooiste plekjes van Sliedrecht en spraken met de initiatiefnemers.

Door Ria Scholten

Beiden zien bovendien een mogelijkheid om hun bedrijf bij een breed publiek te presenteren. Restaurant Bellevue heeft niet alleen een groot terras aan het water, maar ook een prachtige tuin met zitjes waar het op warme dagen onder de bomen goed toeven is. Mensen kunnen er terecht voor bruiloftsfeesten, recepties, diners, brunches, lunches en koffietafels. ,,Graag willen we de aandacht vestigen op onze koude en warme buffetten en de groepsrondvaarten vanaf onze eigen steiger”, laat Ruben weten. ,,Een rondvaart door de Biesbosch wordt gecombineerd met een verblijf in ons restaurant dat op verschillende manieren kan worden ingevuld.”

,,Wijnhuis de Paap heeft niet alleen een ruime sortering kwaliteitswijnen, maar verkoopt ook delicatessen, bijzondere kazen en patés en diverse gerookte producten. Uiteraard kunnen de wijnen en delicatessen worden gecombineerd tot een origineel en culinair geschenk. We verkopen ook Riedel glazen, karaffen en decanters. We hopen dat de mensen na hun deelname aan de proeverij de weg naar onze winkel aan de Meidoornstraat 29 in Papendrecht weten te vinden”, aldus Henk. Informatie over de wijnproeverij is verkrijgbaar via 0184-412237 (Restaurant Bellevue) of 078-6158881 (Wijnhuis de Paap). Zie ook de websites www.restaurant-bellevue.nl en www.wijnhuisdepaap.nl.

advertentie
advertentie