Nieuw elan bij Restaurant Merwezicht

17 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Na een verbouwing van enkele maanden zijn de deuren van Restaurant Merwezicht op de prachtige locatie aan het Eind 19 weer open. De gasten zijn van harte welkom bij Leo Kortland en zijn partner Mariëlle Damen, die beiden kunnen terugkijken op een lange carrière in de horeca. ,,We zijn blij met de kans om van dit bijzondere pand iets heel moois te maken”, vertellen ze enthousiast. Een korte rondleiding leert al snel dat zij in die opzet geslaagd zijn. Op de menukaart staan gerechten die vragen om een nadere kennismaking.

Door Ria Scholten

De entree van Merwezicht is helemaal vernieuwd. De marmeren trap waarvan het loopvlak van de treden uit massief eiken bestaat leidt de bezoekers naar het ruime restaurant dat een opvallend rustige uitstraling heeft. De houten vloer harmonieert prachtig met de nieuwe, met bruine stof beklede fauteuils. De tafels zijn vergroot en gedekt met smetteloos wit tafellinnen. De serre kan op mooie dagen ook dienst doen als buitenterras. Ook de lounge heeft een nieuwe uitstraling gekregen en de keuken is voor een groot deel vernieuwd.

Tijdens het interview komen er verschillende mensen binnen om een kijkje te nemen. Voor een aantal van hen is het een hernieuwde kennismaking die kennelijk in de smaak valt, want er volgt meteen een reservering. ,,We hebben al een flink aantal boekingen variërend van een tafel voor twee personen tot grotere gezelschappen. Reserveren is dus gewenst”, vertelt het tweetal dat gekozen heeft voor een duidelijke taakverdeling. Terwijl Leo de scepter in de keuken zwaait, zorgt Mariëlle ervoor dat de bediening van de gasten vlekkeloos verloopt.

Op de menukaart staan gerechten uit de Frans klassieke keuken met moderne accenten. ,,Ik maak bij de bereiding gebruik van goede en verse basisproducten, die voor zover dat mogelijk is uit deze streek afkomstig zijn”, aldus Leo. ,,We hebben op Moederdag voor de eerste maal gekookt en de gasten waren bijzonder enthousiast. Vooral de grietfilet viel in de smaak. We serveren de vis op een vinaigrette van komkommer en sjalotjes. Tomaatjes en basilicum maken het plaatje compleet. Kroon op het gerecht is een lichtgepocheerde oester. Iets heel anders, maar ook erg lekker is de boerderij maïskip met morilles en asperges met een romige currysaus.”

,,We hebben onze huiswijnen zelf geselecteerd. De keuze is gevallen op twee witte en twee rode wijnen en een rosé”, vult Mariëlle aan. ,,Daarnaast kunnen de gasten een keuze maken uit de zeventig wijnen op de wijnkaart. Tot besluit wil ik aandacht vragen voor de bar in de Lingekelder die bijzonder geschikt is voor een borrel of wijnproeverij, maar ook voor een vergadering.”

Restaurant Merwezicht is alle dagen, behalve maandag, vanaf 12.00 uur geopend en telefonisch bereikbaar via 0183-689747. Zie ook de website: www.restaurantmerwezicht.nl.

Foto-onderschrift:

Mariëlle Damen en Leo Kortland hebben gekozen voor een duidelijke taakverdeling.

advertentie
advertentie