Vriendenschaar is spoor bijster

17 mei 2010 om 00:00 Nieuws

LEUSDEN - Vriendenschaar heeft de promotie naar de hoofdklasse inmiddels binnen, maar is door een tweede nederlaag op rij het overwinningsspoor bijster. Een 19-11 nederlaag tegen Antilopen was het bittere resultaat in een troosteloze wedstrijd.

De bloemenploeg kreeg de afgelopen weken enkele teleurstellingen te slikken die op het eerste gezicht een negatieve uitwerking hebben. Trainer Evert Houtriet heeft aangekondigd de ploeg te verruilen voor DVO uit Bennekom. Daarnaast is routinier Mees vd Waal van Dijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. Verder is Angela Koorevaar nog steeds geblesseerd en is topschutter Krista Kop de rest van het seizoen niet meer inzetbaar vanwege haar zwangerschap. Deze gebeurtenissen hebben de schier onverslaanbare formatie een flinke deuk bezorgd.

Antilopen stond vanaf het eerste fluitsignaal op scherp. Binnen enkele minuten was een gat geslagen van vier doelpunten. In een zeer matige eerste helft, waarin de aanvallen van Vriendenschaar op slot werden gezet, was het vooral Antilopen dat de korf wel wist te vinden. Met een 11-4 ruststand konden beide ploegen de kleedkamers in. In de tweede helft leken de gasten beter uit de kleedkamer te komen. Bert Verspuij tekende direct voor een treffer en de 11-6 gaf reden tot perspectief. Vervolgens waren het de Leusdenaren die uitliepen naar een 19-6 voorsprong. Met de in de tweede helft toch nog ingebrachte Krista Kop in de gelederen lukte het Vriendenschaar om vervolgens nog iets te laten zien van haar klasse door vijf doelpunten op rij te scoren.

Door het gelijkspel van titelconcurrent Excelsior is de titel met twee punten achterstand nog steeds bereikbaar. Vriendenschaar moet nog twee wedstrijden spelen, waarvan de eerstvolgende op 29 mei om 16.00 uur is, thuis tegen Kinderdijk.