Voorlichting voor startende zelfstandigen

28 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Steeds meer mensen kiezen voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. De Regionale Sociale Dienst en Kredietbank AV (RSD) houdt daarom een bijeenkomst waar iedereen informatie kan krijgen over het starten van een eigen onderneming.

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) neemt snel toe. In de periode van 1996 tot en met 2008 is deze groep gegroeid van 400.000 tot 640.000. In 2009 is de groei verder toegenomen. De Kamer van Koophandel heeft in 2009 een uitgebreid onderzoek gehouden en daaruit blijkt dat de recessie hier een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Een groot deel van de starters bestaat uit mensen die in de afgelopen periode hun werk hebben verloren en zij hopen als zelfstandige de economische crisis te kunnen doorstaan.

Steeds meer cliënten van de Regionale Sociale Dienst en Kredietbank AV (RSD) zien het zelfstandig ondernemerschap als een manier om uit hun uitkeringssituatie te ontsnappen. De RSD kan hen daarbij op diverse manieren helpen, maar deze mogelijkheden blijken onvoldoende bekend te zijn. Daarom organiseren de RSD en het UWV WERKbedrijf een voorlichtingsavond. Aangezien er veel interesse is voor het zelfstandig ondernemerschap is deze bijeenkomst niet beperkt tot uitkeringsgerechtigden, maar zijn alle geïnteresseerden hiervoor uitgenodigd.

De samenkomst vindt plaats op 1 juli om 18.30 uur op het Werkplein, Stadhuisplein 1 in Gorinchem. Vertegenwoordigers van alle betrokken organisaties, zoals de Kamer van Koophandel en een organisatie die microkredieten verstrekt aan startende ondernemers, zijn aanwezig.

advertentie
advertentie