De Gieser Wildeman in finale Roussillon Dessert Trophy

13 juli 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Het restaurant uit de Noordeloos De Gieser Wildeman is, samen met nog drie top restaurants (De Zwethheul, Grand Hotel Opduin en het ROC Nova College) door een vakjury geselecteerd als finalist voor de zesde editie van de Roussillon Dessert Trophy. In totaal hebben 21 teams, bestaande uit een chef en sommelier, deelgenomen aan de voorronde van deze dessertwedstrijd. De opdracht was om de beste match te maken van een Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert waarin citrus verwerkt is.

De vakjury, bestaande uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Jeroen Goossens DP, wijnjournalist Magda van der Rijst en culinair journalist Sonja van de Rhoer, heeft alle desserts op basis van receptuur, originaliteit, wijn-spijsargumentatie en beeld beoordeeld. De vier genomineerde teams zullen vrijdag 10 september om 16.00 uur tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt de strijd tegen elkaar opnemen. Ze strijden om de hoofdprijs en deelname aan de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan.

advertentie
advertentie