Smiley voor kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis

20 juli 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vereniging Kind en Ziekenhuis heeft deze week een Smiley toegekend aan de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van Rivas Zorggroep. Een Smiley is een kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kind en ouders.

De kinderafdeling is blij met de Smiley en de voorzieningen die het aan kind en ouders biedt. Yolande Favier, hoofd van de kinderafdeling: ,,Hiermee laten we zien dat we het welbevinden van kinderen en hun ouders zeer belangrijk vinden. Het zegt wat over de kwaliteit van de zorg die wij op onze afdeling bieden. Het past helemaal in de Planetree-visie van Rivas, waarbij de belevingsgerichte zorg van de patiënt centraal staat. Het komt erop neer dat we een zo prettig mogelijke omgeving creëren, zowel voor de kinderen die opgenomen worden als voor hun ouders of hun verzorgers. De toekenning van de Smiley aan de kinderafdeling is het bewijs dat we op de goede weg zijn. Samen met alle verpleegkundigen en specialisten die de kinderen behandelen hebben we hier hard aan gewerkt. Zo kunnen ouders onder andere de gehele dag bij hun kind blijven, kunnen zij blijven slapen gedurende de opname en mogen zij aanwezig zijn bij het inleiden van de narcose en bij het wakker worden na een operatie."

Stichting Kind en Ziekenhuis is opgericht in 1977 op initiatief van een aantal ouders. Zij vonden dat ouders meer betrokken moeten worden bij de opvang en begeleiding van hun kind in het ziekenhuis. De stichting kent Smiley's toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders, voor de kinderafdeling, voor de kinderdagbehandeling en de kraamafdeling. ,,e werken er hard aan om ook een Smiley te krijgen voor onze dagbehandeling en de kraamafdeling. We hopen deze ook binnenkort te behalen," besluit Favier.

Meer informatie is te vinden op de website van de stichting: www.kindenziekenhuis.nl.

advertentie
advertentie