De jaren vijftig zijn bijna voorbij

13 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In museum Het Reghthuys is de expositie 'Kind in de jaren vijftig' bijna voorbij. De expositie, die al vele bezoekers trok, is nog te zien tot en met zaterdag 28 augustus. De expositie toont veel gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook veel speelgoed uit die tijd. Dit alles is verzameld door de Giessenburger Wim van Wijngaarden.

De vele verzoeken tot verlenging van de expositie kunnen niet worden gehonoreerd, want op 11 september wordt in museum Het Reghthuys de expositie 'Laag liggend land' met als ondertitel 'Het boerenleven in vroeger tijd' geopend. Deze expositie zal laten zien, dat de boeren in vroeger tijd niet alleen hun inkomsten hadden van melk en kaas; ook de hennepteelt en het hebben van eendenkooien was een belangrijke bron van inkomsten.

In bijna alle musea in de Alblasserwaard zullen in deze periode exposities gehouden worden met als titel Laag liggend land. Ieder museum zal hier zijn eigen invulling aan geven.

In januari 2011 start in het museum Het Reghthuys de expositie 'Daar komt de bruid...' Trouwjurken van vroeger en nu worden door het gehele museum tentoongesteld. Het museum is nog steeds op zoek naar trouwjurken; van hele oude - tot recent gedragen jurken, wit of gekleurd alles is welkom. Meer informatie bij L. den Boer- van den Bosch, 0184-651577 of stuur een mailtje naar secretariaat@geschiedkundigevereniging.nl.

Museum Het Reghthuys is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur geopend. Groepen kunnen altijd, behalve op zondag, een bezoek brengen aan het museum.

advertentie
advertentie