‘American hero’ weer geëerd

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Sebastiaan werd geëerd door Rita Allison (lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat South Carolina), namens het Huis van Afgevaardigden van de staat South Carolina en namens de leden voor Spartanburg County voor hetzelfde Huis van Afgevaardigden. Daarnaast werd hij geëerd door de American Legion (Amerikaanse veteranenorganisatie), de Blue Star Mothers (moeders met kinderen in militaire dienst), de Military Order of the Purple Heart en de Frank Montgomery Disabled Veterans. Het ontvangen van deze onderscheidingen gebeurde op verschillende momenten. Waaronder tijdens een ter ere van hem georganiseerde lunch.

Sebastiaan Vonk volop onderscheiden H’VELD-G’DAM - Vorig jaar werd de toen nog 16-jarige Sebastiaan Vonk uit Hardinxveld-Giessendam al onderscheiden tijdens zijn eerste trip naar de Verenigde Staten voor het adopteren van drie Amerikaanse oorlogsgraven in Nederland en België. Hij kreeg onder andere een onderscheiding van de staat Kentucky, het Amerikaanse leger en de veteranenorganisatie 80th Infantry Division. Tijdens een tweede reis naar Amerika - waarvan hij maandag is teruggekeerd - werd hij opnieuw onderscheiden.

De jonge Hardinxvelder sprak ook tijdens de jaarlijkse reünie van veteranen van de 80th Infantry Division in Arlington (Virginia). Hij stak zijn verhaal af over enkele Amerikaanse begraafplaatsen en twee soldaten wiens graven hij heeft geadopteerd. Wie hierover meer wil weten of over het adopteren van graven in het algemeen, kan met hem contact opnemen via tel. 06-25574625. Mailen kan ook: webmaster@sebastiaancollectie.nl.

advertentie
advertentie