SKEW op zoek naar jonge acteurs en toneelspelers

20 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Jonge acteurs en toneelspelers in de dop, moeten maar eens achter de coulissen van de SKEW kijken. Daar worden verschillende theatercursussen gegeven. Een overzicht, verzorgd door docent Mari-Louise O'Herne.

,,Fantasie is theater voor de allerkleinsten. Kinderen van vier en vijf jaar leren in een cursus ongedwongen de eerste stapjes van echt toneelspelen. Lekker doen alsof en in de huid van iets of iemand heel anders kruipen, daarmee gaan we aan de slag. Overdrijven, muziek, emotie en humor hebben een belangrijke rol. Aan de hand van vrolijke , swingende kinderliedjes wordt in deze lessen ook veel gedanst en gezongen. Aan het einde van de cursus volgt een presentatie / open les voor het enthousiast publiek."

Fantasie (4-5 jaar). Locatie Ducdalf, Scheldestraat 1. Startdatum: vrijdag 24 september. Tijd: 14.30 – 15.15 uur. Cursusprijs: € 60 voor twaalf lessen.

,,Altijd al willen stralen als een echte ster? Dat leren zes- en zevenjarigen in leuke, gezellige theaterlessen. Spelenderwijs leren zij heel veel van theater en toneelspelen. Improvisatie, beweging, fantasiegebruik en emotie zijn enkele zaken die aan bod komen. En dat gaan we allemaal verwerken in een (zelfbedacht?) verhaal. Het resultaat is een spetterende voorstelling op een heus toneel en met echt publiek. Geschikt voor podiumbeesten én de muisjes die nog uit hun schulp moeten kruipen."

Theater (6-7 jaar). Locatie Ducdalf, Scheldestraat 1. Startdatum: vrijdag 24 september. Tijd: 15.30 – 16.30 uur. Cursusprijs: € 60 voor twaalf lessen.

,,Toneelspelen is helemaal uit je bol gaan zonder je hoofd erbij te verliezen. Doen wat je anders niet zou durven. Het vraagt enkel fantasie en enthousiasme. Tijdens leerzame theaterlessen gaan kinderen van acht tot en met twaalf jaar als een echte acteur aan de slag met tekst en werken zij naar een eindpresentatie toe. Gaandeweg leren zij verschillende disciplines, zoals lichaamsbeweging, status, emoties, overdrijven, maar ook heel geloofwaardig acteren."

Theater (8-12 jaar). Locatie Ducdalf, Scheldestraat 1. Startdatum: donderdag 23 september. Tijd: 15.30 – 16.45 uur. Cursusprijs: € 60 voor twaalf lessen.

,,Een keer iets heel anders doen en iedereen versteld laten staan? Doe dan mee met de productie Tienertheater. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan een muziektheatervoorstelling. Breng fantastisch acteerwerk, spetterende dansen en fraaie liedjes op de planken. Dynamische dames en zeker macho mannen, iedereen is welkom. Veel aandacht wordt besteed aan presentatie, dans, interpretatie en zangtechniek en er wordt gewerkt vanuit een script. Een zeer complete theaterervaring."

Tienertheater (12-17 jaar). Locatie dorpshuis Drijvershof, Nassaustraat 6. Startdatum: 5 oktober. Cursusprijs: € 50 voor tien lessen.

Vooraf aanmelden via 0184-612771 of via info@stichtingskew.nl is noodzakelijk

advertentie
advertentie