Drietal ziet mix met Albert Heijn helemaal zitten

23 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Drie plaatselijke winkeliers hebben maandagmorgen de sleutel van hun nieuwe winkelpand in de passage van De GiessenPoort aan de Talmastraat ontvangen. P. van Kooten en M. van der Boom van Ahold Vastgoed gaven het kleinood aan de drie. Voor bloemist Klaas Mostert, eigenaar van Mostert Bloemen en Flowerpower by Mostert, bakker Piet Soeteman, eigenaar van brood-banket bakkerij Soeteman en slager/worstmaker Jaap van Prooijen staan er drukke weken voor de deur. De bloemist en de bakker openen op woensdag 15 september de deuren, de slagerij volgt om praktische redenen twee weken later.

Door Ria Scholten

,,Jarenlang hebben we als Hardinxveldse ondernemers niet geweten waar we aan toe waren en we zijn blij dat het eindelijk zo ver is”, vertellen de heren. ,,Het is belangrijk dat we het winkelende publiek in ons eigen dorp houden en daarbij kan Albert Heijn, die eveneens in de passage gevestigd is en naar het zich nu laat aanzien op 15 september de deuren opent, een belangrijke rol spelen. Wij zien de combinatie met de supermarkt helemaal zitten en zijn ervan overtuigd dat wederzijds sprake is van een stukje meerwaarde. Bovendien wint het ‘one stop shopping’ steeds meer aan populariteit. Mensen willen het liefst boodschappen doen op één locatie die goed bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid heeft.“

De drie ondernemers kennen elkaar al jaren en zien er naar uit om samen leuke acties te bedenken. ,,Wat ons verbindt is dat we allemaal een ambachtelijk beroep hebben”, vertelt Klaas en daar sluiten zijn collega-winkeliers zich volmondig bij aan. ,,Onze winkels hebben geen drempels en geen gesloten puien en zijn dus voor iedereen goed toegankelijk”, vertellen ze enthousiast. Wat kunnen de klanten allemaal verwachten? Piet Soeteman: ,,Wij verhuizen na 24 jaar van Den Bogerd 2 naar De GiessenPoort. Het wordt een semi-zelfbedieningswinkel waar de klant terecht kan voor een snelle boodschap, maar ook indien gewenst door onze medewerksters geholpen kan worden. In dit moderne concept staan de klanten dus niet meer voor de toonbank, maar lopen met een boodschappenmandje door de zaak. Achterin komt de banketbakkerij waar het gebak en al het stukwerk wordt gemaakt en gebakken. De kassa krijgt een centrale plaats bij de uitgang van onze winkel."

,,Onze huidige locatie aan Buitendams ligt behoorlijk uit de loop en we krijgen in het nieuwe pand de beschikking over meer winkelruimte”, vertelt slager Jaap van Prooijen. ,,Wij houden het bij de klassieke bedieningstoonbank, maar wel met de nieuwste technieken qua koeltechniek, klimaatbeheersing en milieuvriendelijkheid. Bovendien krijgen de klanten meer zicht op de producten die we te bieden hebben dan nu het geval is. Het is onze bedoeling om het aantal kant-en-klaar producten in de loop van de tijd fors uit te breiden.” Als laatste komt Klaas Mostert aan het woord. ,,Wij gaan ons in De GiessenPoort concentreren op de verkoop van losse bloemen van de bekende Mostert kwaliteit die desgewenst door onze medewerkers kunnen worden verwerkt tot een boeket. Daarnaast richten we ons op de toch wat voordeligere bossen bloemen waarvoor de klant gemakkelijk even binnenstapt.”

Foto-onderschrift: (v.l.n.r.) Jaap van Prooijen, Piet Soeteman en Klaas Mostert zien er naar uit om samen leuke acties te bedenken.

advertentie
advertentie