Opmerkelijke uitruk voor brandweer

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM / HOORNAAR – De oefenavond van brandweer Gorinchem had dinsdag wel een heel bijzonder tintje. Omstreeks 18.30 uur kwam een melding binnen dat ter hoogte van de brandweerkazerne aan de Arkelsedijk een auto in het water was gereden. De brandweer zat dit keer wel erg dicht op het vuur en was dan ook snel ter plaatse. Gelukkig bleek niemand in het voertuig te zitten; dit was al geconstateerd door een toevallige voorbijganger die de auto het water in zag rijden. Deze man uit Hoornaar bedacht zich namelijk geen moment en sprong al in het water om te kijken of er nog iemand in het voertuig zat, nog voordat de hulpdiensten ter plaatse waren.

Toen de brandweer aan de slag ging met het optakelen van de auto kwam de eigenaar van de wagen ineens naar buiten. Geen onbekende voor de brandweer, want jarenlang was hij één van hen. Inmiddels is hij gepensioneerd, maar zet zich nog steeds actief in als vrijwilliger voor Stichting Stoomspuit die haar onderkomen heeft naast de brandweerkazerne. De man kwam in eerste instantie gewoon kijken naar zijn oud-collega's, totdat hij plotseling besefte dat het zijn auto was die uit het water werd getakeld.

Overigens nam het optakelen van de auto nog flink wat tijd in beslag. Ondertussen keek de oud-brandweerman ietwat beteuterd toe hoe het water aan alle kanten uit zijn wagen liep. Later verklaarde de 55-jarige eigenaar van de auto dat hij deze waarschijnlijk vergeten was op de handrem te zetten waardoor deze het water in rolde.

advertentie
advertentie