Moderne super met ouderwetse service

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – De metamorfose die Supermarkt Wim Timmer aan het Peulenplein gedurende de afgelopen maanden heeft ondergaan zal bij de klanten zeker niet onopgemerkt zijn gebleven. Daarnaast werd het assortiment flink uitgebreid. Alle reden dus voor een bezoek aan de supermarkt die al 37 jaar op deze locatie gevestigd is. We spraken met eigenaar Wim Timmer en al snel werd duidelijk dat in zijn supermarkt eigentijds ondernemerschap en ‘ouderwetse’ klantvriendelijkheid uitstekend samengaan. Samen maakten we een rondje door de zaak.

Door Ria Scholten

Bij binnenkomst vindt de klant rechts voorin de geheel vernieuwde bakkerij. De eigentijdse verlichting zorgt ervoor dat de afdeling letterlijk in de spots staat en een warme uitstraling heeft gekregen. ,,We bakken zelf broodjes, gebak, koeken en straks weer pepernoten en banketstaven”, vertelt Wim. ,,Sinds deze week verkopen we ook broodjes met een hartige vulling zoals kroket of frikadel.”

De rechterwand van de supermarkt wordt helemaal in beslag genomen door de twintig meter lange koelwand met zuivelproducten, kaas, voorverpakte groenten, fruit en salades die achter glasdeuren gepresenteerd worden. ,,Gesloten koelvitrines zorgen ervoor dat producten langer houdbaar zijn en bovendien zijn ze een stuk milieuvriendelijker dan de open vitrines die tot dusver gebruikt werden”, aldus de supermarkteigenaar. De overige groenten zijn samengebracht op één groot eiland. Achter in de winkel vindt de klant een uitgebreid assortiment voorverpakt vlees en vleeswaren. Op bestelling kan ook biologisch vlees worden geleverd.

De bloemenafdeling is na een aantal jaren van afwezigheid weer terug en eveneens achter in de zaak te vinden. ,,De bloemen worden aangeleverd door Fleurance uit Giessenburg”, vertelt Wim. ,,We hebben een afdeling met zo’n tweehonderd zelfzorgmedicijnen en sinds een aantal weken verkopen we ook allergie- en glutenvrije producten. De servicebalie met rookwaren, postzegels, diverse kleine artikelen en de stomerij heeft een plekje naast de kassa’s bij de uitgang gekregen.“

Opvallend zijn de brede paden tussen de in de lengterichting geplaatste schappen die plaats bieden aan meest uiteenlopende artikelen. Het winkelassortiment is over de hele linie flink uitgebreid en telt momenteel meer dan 15.000 artikelen. ,,Ondanks alle veranderingen is onze service ongewijzigd gebleven. In dat opzicht mag je ons best vergelijken met de ouderwetse buurtsuper”, laat Wim weten. ,,We hebben nog steeds boekjesklanten en bezorgen de boodschappen met alle plezier bij de mensen thuis. Met veel klanten hebben we, gedurende de vele jaren dat onze familie een winkel in het dorp heeft, een echte vertrouwensband opgebouwd. Wij koesteren onze trouwe, maar ook onze nieuwe klanten en dat willen we graag nog jaren blijven doen.”

advertentie
advertentie