OKK Heren 1 behaalt overwinning door teamspirit

29 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na de verloren pot van vorige week vrijdag heeft Heren 1 zich goed hersteld. Voor de wedstrijd tegen WIK/Univé 2 is er goed overleg geweest tussen de coach en het team om conflicten en frustraties uit voorgaande wedstrijden te voorkomen. Binnen het team werden er duidelijk afspraken gemaakt en zo gingen zij de wedstrijd positief tegemoet.

Wegens ziekte moest Martijn de Rover vanaf de tribune naar de wedstrijd kijken, hierdoor kreeg de middenaanvaller Niels Romeijn zijn plaats als passer/loper. Hendrik van Wingerden was weer aan de beterende hand, maar zijn basis was vandaag op de bank, hierdoor was de “gelegenheidslibero” André Schild weer verzekerd van een basisplaats.

De eerste set verliep redelijk normaal, alles draaide zoals het moest, eigenlijk niets om zorgen over te maken. Tot de 20 punten had OKK de eerste set in de hand, maar na enkele foute beslissingen van de scheidsrechter en een paar ballen in het net moest OKK de set weggeven aan WIK met als resultaat 22-25.

De tweede set was een plaatje. Na een mooie serie services van Jan-Willem Schild begon OKK met 5-0 aan deze set. Alles liep perfect: de pass lag goed, de spelverdeling en aanval waren geweldig, de blokkering zat dicht en daarbij werd er in het achterveld ook goed gewerkt. Al dat mooie teamwork heeft geleid tot een winst van 25-13 voor OKK.

De derde set was helaas niet zo mooi als de voorgaande set. Vanaf de zeven punten nam WIK de leiding. Door enkele servicefouten en niet scorende aanvallen kon OKK geen aansluiting vinden bij WIK, de set werd verloren met 19-25.

De instelling om met een 4-setter te eindigen werd bijgesteld naar een 5-setter. Door een positieve peptalk van coach Herman Brouwer en André Schild waren ze zeker bereid de wedstrijd naar hun hand te zetten. Helaas kon OKK dit gevoel niet om zetten in punten want tot de 17 punten stond WIK voor. Gelukkig keerde het tij en won OKK de set met 25-19.

De beslissende 5e set zet beide teams altijd onder druk. Gelukkig was het OKK die deze druk als team kon hanteren. Er was overleg, er werd goed gespeeld, waardoor ook deze set werd gewonnen met 15-11, wat resulteerde in een mooie overwinning van 3-2.

Volgende week zaterdag 5 februari gaan ze weer met een positieve instelling als team naar Waspik om tegen ATAK'55 2 te spelen, de thuiswedstrijd tegen hun won OKK met 3-1.