River Trotters maakt vliegende start

31 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De basketbalsters van River Trotters zijn uit de startblokken gespoten. Het ervaren BC Verkerk werd in eigen huis onaangenaam verrast door de Hardinxveldse formatie: 32-45.

Om de dames te ondersteunen, was Jos Monster als coach aanwezig. Ook werd het team van de Hardinxveldse dames versterkt door de terugkeer van Karin Groeneveld, die haar eerste wedstrijd na haar zwangerschap speelde.

In de eerste periode zochten beide teams naar de vorm, waardoor deze periode eindigde met een verrassend lage 5-5 tussenstand. De Rabobankformatie kwam in de tweede periode meer in haar spel en vooral Karin Groeneveld wist de weg naar de basket beter te vinden. Ruststand 12-20.

In het derde kwart werd de wedstrijd fysieker en dit spel lag River Trotters niet zo. BC Verkerk wist de gasten tot op zes punten te naderen. Jantine Timmer tekende in deze periode voor een paar nuttige punten, maar moest in de verdediging opletten door de foutenlast.

Een zoneverdediging bracht de River Trotters even van haar stuk, maar door het hoofd koel te houden en zelfs het scorend vermogen te verbeteren in het slot van de wedstrijd wonnen de dames uiteindelijk met een overtuigende eindstand van 32-45.

advertentie
advertentie