‘Geen ondergeschoven kindje’

16 februari 2011 om 00:00 Voorpagina

De wethouder doelt op de nieuwbouw van de Regenboogschool en het gymnastieklokaal, een langlopend project dat langzaam werkelijkheid begint te worden. Dit jaar worden verschillende haalbare varianten uitgewerkt. Naar verwachting wordt het gymlokaal eind 2013 opgeleverd en het schoolgebouw in de eerste helft van 2015. Kraaijeveld: ,,Onze inzet is, ondanks de tegenwind die de economische recessie veroorzaakt, de huidige voorzieningen zo goed mogelijk te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Stapsgewijs gaan we daar plannen voor uitwerken waarbij de nieuwe Regenboogschool en het gymnastieklokaal als een belangrijke eerste stap kunnen worden gezien. We nemen alvast een voorschot omdat dit echt nodig is.”

Wethouder: Resultaat in Boven-Hardinxveld H’VELD-G’DAM - De lang beoogde Multifunctionele Accommodatie in Boven-Hardinxveld bleek uiteindelijk, na vele jaren van plannenmakerij, een luchtkasteel. Nu het gemeentebestuur aangeeft aan de weg te willen timmeren in Boven-Hardinxveld wordt die positieve boodschap dan ook met enige scepsis ontvangen. Wethouder Eelke Kraaijeveld, die de verantwoordelijkheid heeft gekregen over de voorzieningen in dit deel van het dorp, zegt daar begrip voor te hebben. De gemeente wil volgens hem nu echt resultaten boeken. ,,Qua financiële dekking zijn we nog nooit zover geweest. We zijn bezig met concrete en haalbare plannen.”

Door Erik de Bruin

Wat nog meer in het vat zit moet gaandeweg duidelijk worden. De gemeente baseert zich op een sterkte/zwakte-analyse die momenteel wordt uitgevoerd en waarin de hele gemeente wordt blootgelegd. De uitkomsten van deze analyse, die voor het zomerreces bekend zijn, vormen ook een vertrekpunt voor de gemeentelijke zienswijze op Boven-Hardinxveld. Er zijn al plannen in de maak, zoals een speelruimteplan voor heel Hardinxveld en tevens een eenduidig horecabeleid hetgeen voor Boven-Hardinxveld tot gevolg kan hebben dat de uitbater van Drijvershof ook de mogelijkheid heeft tot het houden van feesten en partijen. Het is de bedoeling dat op korte termijn - waarschijnlijk al in maart - een presentatie wordt gegeven over Boven-Hardinxveld. ,,Het is goed inwoners op hoofdlijnen te vertellen waar we mee bezig zijn. Dat leidt tot energie en interactie.” Gevraagd naar een persoonlijke sterkte/zwakte-analyse van Boven-Hardinxveld noemt hij als sterk punt de sociale cohesie en het krachtige verenigingsleven. ,,Vooral in een financieel lastige tijd als nu moet je er samen met de inwoners de schouders onder zetten. Door de recessie staan alle voorzieningen onder druk. Onze inzet is om het op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.”

‘Genuanceerder’

Het Kompas heeft op haar website een nieuwe poll geplaatst met als stelling dat het gemeentebestuur Boven-Hardinxveld de laatste jaren te veel heeft verwaarloosd. Op het moment van schrijven (lees: maandagmiddag) is in totaal 141 keer gestemd. Een kleine meerderheid van 52,5 procent is het eens met de stelling. Kraaijeveld zegt geen Ja en geen Nee te kunnen zeggen: ,,Het ligt veel genuanceerder. Kan je de gemeente overal de schuld van geven? Ik denk het niet. Op sommige zaken heb je als gemeente geen invloed. Zoals een populaire uitgaansgelegenheid die naar Beneden-Hardinxveld verhuist en winkels die zich wel en niet willen vestigen. Plannen kunnen ook niet lukken. Daar moeten we nu lering uit trekken. De Multifunctionele Accommodatie is niet van de grond gekomen. Jammer, maar zet er weer de schouders onder en kijk naar de toekomst. We boeken al kleine successen en willen dat stapsgewijs uitbouwen.”

advertentie
advertentie