Spetterende optredens OKK in De Lockhorst

27 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De dansafdeling van Gymnastiekvereniging OKK schitterde zaterdag voor een groot publiek tijdens een grootschalige uitvoering, verdeeld over drievoorstellingen, in Theater De Lockhorst in Sliedrecht.

Onder het toeziend oog van vele trotse ouders, opa's, oma's, vrienden en familie hebben de danseressen van OKK in iedere voorstelling twee dansen kunnen laten zien. Weken lang hebben al deze leden van OKK hard getraind om een verpletterende show neer te zetten. En verpletterend was het.

De jongste danseresjes van de groepen 1 en 2 van de basisschool voerden een aandoenlijke dans op, op het nummer ,,kamelentrein''. Geheel in stijl met Arabische kleding lieten de meisjes de basispassen van het dansen zien. Op ware grootte gemaakte kamelen maakten het optreden helemaal af. Een groot applaus voor deze meisjes kon natuurlijk niet uitblijven.

In voorstelling B hebben ook de twee groepen van Boven Hardinxveld hun kunsten vertoond. Voor hen was het de eerste keer aan een grote uitvoering als deze mee te doen. De leden van Boven Hardinxveld vallen namelijk pas sinds juni 2010 onder OKK. Voor hen was het dus een beetje extra spannend om in een grote show als deze op te treden, met enkele honderden mensen publiek.

De aerobicsgroep liet een zeer actief optreden zien op het nummer ,,we no speak Americano''. Feestelijk in rood-wit-blauw gekleed lieten zij zien hoe divers binnen OKK gesport kan worden.

OKK heeft een drietal selectiegroepen, te weten de pre-selectie, de jeugddemo en Impuls, alle onder leiding van Nikki Kraal. Nikki kon veel complimenten in ontvangst nemen, met name voor de Remix die werd uitgevoerd door de oudste selectiedames van Impuls. Het resultaat was een prachtige vernieuwende dans, welke perfect synchroon werd uitgevoerd door de meiden van Impuls! Zij ontvingen daarvoor dan ook groot applaus.

De oudste damesgroep trad op in voorstelling A. Goed te zien was dat deze dames al heel lang met elkaar dansen en geweldig op elkaar zijn ingespeeld. Met een rustige maar zeker mooie dans hebben zij laten zien dat iedereen, van jong tot oud, kan dansen. Zij maken de leus van OKK ,,een leven lang sportief'' dan ook zeker waar. Hopelijk kunnen we nog lang van deze damesgroep genieten.

De ongetwijfeld grootste groep in de leeftijd van 12-14 jaar voerde onder andere een dans uit op een nummer van Anastacia. Het is vooral moeilijk met een groep van 20 meiden en jawel 1 jongen!, alles gelijk uit te voeren, hetgeen deze groep fantastisch heeft gedaan.

Vanuit het publiek was tevens veel enthousiasme voor de stepsgroep, die een geweldig strakke step experience hebben neergezet in alle drie de voorstellingen. Burgemeester Wiebosch woonde het eerste deel van voorstelling A bij. Ook zij was erg enthousiast over het optreden van de stepsgroep. Al gingen haar complimenten uiteraard naar alle groepen uit.

Decor, kleding, aan alle details was gedacht om er een spetterende show van te maken. De organisatie en leiding van al de deelnemende groepen kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

advertentie
advertentie