Rivas-medewerker wint Zorgkanjer-verkiezing 2011

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Margreet Stronkhorst, medewerker nachtzorg bij Rivas Zorggroep, is verkozen tot regionale zorgkanjer. De verkiezing voor zorgkanjers is een landelijk initiatief waarbij collega's elkaar kunnen voordragen. Landelijk zijn zestien zorgkanjers gekozen. Naast de titel 'Zorgkanjer 2011' kreeg Stronkhorst van Bakkerij Bart twee vlaaien en dertien tegoedbonnen aangeboden om met haar collega's te delen.

Zorgkanjers zijn mensen die werkzaam zijn in de zorgsector en die zich op een speciale manier hebben ingezet. Stronkhorst ontving van haar collega's nominaties. Ze reageerde verrast en verbaasd: ,,Dit had ik echt niet verwacht maar het is leuk om op zo'n manier waardering te krijgen van mijn collega's. Wat mij betreft zijn al mijn collega's zorgkanjers want we leveren de zorg natuurlijk met hele team."

Al 26 jaar werkt de Gorcumse als medewerker bij Rivas Zorggroep waarvan 10 jaar in de nachtzorg. ,,Het werken in de nachtzorg vind ik heel bijzonder", zegt ze. ,,Het is heel persoonlijk, omdat mensen je 's nachts toelaten in hun persoonlijke omgeving. Daarnaast vind ik het bijzonder omdat wij cliënten onder andere verzorgen in hun laatste levensfase. Wij proberen deze best wel ingrijpende periode zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij zijn er ter ondersteuning en om hulp te bieden op lichamelijk gebied waar nodig. Daarnaast bieden wij een luisterend oor en creëren we rust."

Nachtzorg is het verlenen van zorg thuis tussen 23.00 uur 's avonds en 07.00 uur 's ochtends. Deze zorg is meestal ter ondersteuning van de mantelzorger. Dit zijn familieleden, kennissen, buren en/of vrienden die de zorg voor hun naaste op zich nemen. Door de zorg in de nacht over te nemen, komt de mantelzorger aan zijn/haar nachtrust toe. Het nachtzorgteam werkt in het gehele Rivas-werkgebied. Bij langdurig gebruik van de nachtzorg streeft Rivas ernaar dezelfde medewerkers bij één cliënt in te zetten. Nachtzorg kan zowel verzorging als verpleging zijn.

Bijschrift foto: Margreet Stronkhorst (midden) samen met Erica Welten van Bakker Bart. Verder een aantal collega's van Margreet uit de nachtzorg.

advertentie
advertentie