Meedenken over bezuinigingen

20 april 2011 om 00:00 Voorpagina

Dan wordt vanaf half acht ‘s avonds De Ontmoeting gehouden in de raadszaal. Dorpsbewoners die bekend zijn met het politieke debat weten dat hiermee een informatieve raadsbijeenkomst wordt bedoeld. Ditmaal krijgt het publiek uitleg over de op handen zijnde bezuinigingen. De gemeente staat voor een overgebleven bezuinigingsoperatie van circa 1,25 miljoen euro. Boerman: ,,We ontkomen er niet aan pijnlijke keuzes te maken. Moet het Wmo-beleid worden versoberd of juist niet? Zouden we het zwembad moeten sluiten? Inwoners kunnen hun vragen, ideeën en opmerkingen komen vertellen. Daarmee zorgen ze voor input aan de gemeenteraadsfracties, die donderdagavond 19 mei met elkaar in debat gaan over mogelijke bezuinigingsonderwerpen en aangeven wat wel en niet bespreekbaar is.” Vervolgens is het aan het college later dit jaar concrete bezuinigingsvoorstellen te presenteren.

‘Ik hoop dat de raadszaal uitpuilt’ H’VELD-G’DAM - Zoals elke gemeente in Nederland moet ook Hardinxveld-Giessendam fors bezuinigen. ,,We hebben eerst in de spiegel gekeken en voor de lange termijn een kleine miljoen bezuinigt op de eigen bedrijfsvoering. Dat is echter niet voldoende. We zijn nu gedwongen keuzes te maken die de samenleving pijn doen”, aldus financieel wethouder Theo Boerman. Om de juiste keuzes te maken wordt de inwoners gevraagd mee te denken. Te beginnen op 26 april.

Door Erik de Bruin

Dat de bevolking intensief wordt betrokken is een nadrukkelijke wens van de raad. Wie volgende week dinsdag niet in de gelegenheid is De Ontmoeting bij te wonen kan ook zijn licht laten schijnen en zijn zegje doen tijdens de informatieve bijeenkomst die dinsdagavond 10 mei wordt gehouden. Wethouder Boerman hoopt dat op beide avonden de raadszaal uitpuilt: ,,Het gaat om belangrijke zaken die de hele samenleving aangaan.”

advertentie
advertentie