Schaap-doe-dagen bij Schaapskooi Ottoland

25 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Schaapskooi Ottoland houdt, in samenwerking met wolwinkel Spinzel uit Sliedrecht, een schaap-doe-dag op vrijdag 12 augustus van 10.30 tot 15.30 uur. Het betreft een educatieve dag voor jong en oud met een compleet dagprogramma met als thema het schaap. Inclusief een welkomstdrankje en 's middags een herderslunch.

Bezoekers gaan 's morgens onder begeleiding op zoek naar de herder en de kudde. Daar aangekomen vertelt de herder over de schapen en laat hij zien waarom hij niet zonder zijn trouwe hond kan. Terug bij de schaapskooi is er een lunch met herderssoep, broodjes en salade .

Het middagprogramma staat helemaal in het teken van wol. Er is dan uitleg over alle technieken met betrekking tot de behandeling van wol, zoals wassen, spinnen, kleuren, kaarden, vilten. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met het natuurproduct wol. Ze gaan wol kaarden en vilten en vervolgens maken de groten een sjaal en de kinderen een pennenetui .

Uiteraard is er tijd voor een middagdrankje en na een leerzame dag gaat iedereen huiswaarts met een sjaal of een pennenetui.

Tevens kan het educatiecentrum bezocht worden, met uitleg over de schaapskooi, het nut van schapen en over de zeldzame kippenrassen, die staan te pronken in hun onderkomen. Net als de Hollandse landgeiten, met hun kenmerkende sikken. De streekwinkel is de hele dag open met allemaal producten uit de Alblasserwaard. Bij regen is er een vervangend ochtend programma in de schaapskooi.

De kosten voor deze dag zijn: 15 euro voor kinderen tor en met 12 jaar en 30 euro voor volwassenen. Voor opgave en nadere informatie: Schaapskooi Ottoland, 0184-642293, info@schaapskooiottoland.nl. Hier kunt u ook meer te weten komen over de mogelijkheden voor kinderfeestjes of een knpazaktocht. Zie: www.schaapskooiottoland.nl.

advertentie
advertentie