Ex-inbreker geeft tips op inbraakpreventiebijeenkomst

31 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Ex-inbreker Evert Jansen, bekend van het AVRO televisieprogramma 'De Inbreker', is donderdag 29 september aanwezig bij een inbraakpreventiebijeenkomst van de gemeente Giessenlanden. Jansen laat zien waar een dief op let, hoe snel hij in een woning kan komen en hoe eenvoudig het hem vaak wordt gemaakt. Hij doet dit aan de hand van actuele voorbeelden, die wellicht herkenbaar zijn.

De teamchef van de politie Zuid Holland Zuid geeft verder een toelichting op de Giessenlandse inbraakcijfers. Ook is het forensisch onderzoeksteam van de politie met een stand aanwezig om uitleg te geven over haar werkzaamheden en werkwijzen. Daarnaast geeft een PKVW-gecertificeerd bedrijf (Politie Keurmerk Veilig Wonen) informatie over goed hang- en sluitwerk.

Inwoners die de bijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich tot uiterlijk 27 september aanmelden bij Jaap Smetsers van de gemeente Giessenlanden via j.smetsers@giessenlanden.nl of 0183-583886. ,,Het doel van de avond is om het aantal woninginbraken terug te dringen", aldus een gemeentewoordvoerster. De aanvang in het gemeentehuis is om 19.30 uur.

advertentie
advertentie