Voorlichtingsbijeenkomsten in de Peulenhof

31 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de Peulenhof wordt iedere laatste woensdagmiddag van de maand een voorlichtingsbijeenkomst gehouden. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam van 55 jaar en ouder. De entree en het kopje koffie zijn gratis. De aanvang is om 14.00 uur.

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn een initiatief van IGO, Servicepunt voor Welzijn, Wonen en Zorg en bedoeld om ouderen te informeren over tal van onderwerpen die voor hen van belang kunnen zijn. Zo is in de afgelopen maanden aandacht besteed aan erf- en schenkrecht, valpreventie, de OV-chipkaart, aanpassingen in de woning en depressiepreventie. Met de opgedane kennis verwerven mensen inzicht in de eigen situatie en in de mogelijkheden hier positief verandering in te brengen.

Na de zomer komen de volgende onderwerpen aan de orde: medicijngebruik (28 september) en inkomensondersteunende voorzieningen, zoals bijzondere bijstand of het declaratiefonds (26 oktober). De laatste bijeenkomst in 2011 vindt plaats op 30 november. Meer info: IGO 0184-611454 of www.igo-servicepunt.nl.

advertentie
advertentie