Tijd voor een feestje

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Alweer een jaar geleden openden de eerste twee winkels hun deuren in het nieuwe winkelcomplex De Giessenpoort aan de Talmastraat. Dat waren op 15 september Albert Heijn en FlowerPower. Een week later volgde Bakkerij Soeteman en als laatste Slagerij Jaap van Prooijen. Het is ze goed gegaan het eerste jaar. De verwachtingen zijn uitgekomen.

Door Wil Sommeijer

Piet en Wilma Soeteman, Jaap van Prooijen, Klaas en Cindy Mostert en Helma Goes, assistent-bedrijfleidster van Albert Heijn hebben geen minuut spijt gehad van hun vestiging in De Giessenpoort. Albert Heijn kwam als nieuweling in Hardinxveld-Giessendam, maar voor de overigen was het een verhuizing binnen het winkelcentrum. Piet Soeteman zag zijn wens, een geheel open winkel, in vervulling gaan. Jaap van Prooijen kon naast het gebruikelijke aanbod, een meer luxe assortiment presenteren en Cindy Mostert van FlowerPower kreeg eindelijk de ruimte om een gevarieerd bloemen en planten aanbod te creëren. Wennen aan de nieuwe omgeving moest iedereen en dat betrof ook de klanten, maar Cindy Mostert zegt vol overtuiging: ,,We mogen blij zijn dat we ingeloot werden.''

Soeteman, Van Prooijen en Mostert zeggen profijt te hebben van Albert Heijn en dat is andersom ook zo. ,,De acties van Albert Heijn, zoals de voetbalplaatje en de dierenplaatjes trekt toch meer publiek en daar hebben wij ook profijt van. Zo versterk je elkaar. Het bevalt ons prima. We zijn met elkaar hartstikke tevreden.''

Het afgelopen jaar heeft het viertal tal van leuke activiteiten voor de klanten opgezet. Zo was er de paasbrunch in de passage. Een groot succes. En ter gelegenheid van het eenjarig bestaan werd vorige week een burenavond voor de bewoners van de Giessenpoort georganiseerd. ,,Het was heel gezellig en de mensen vonden het een leuke kennismaking. Weet je wat ik zo leuk vond'', zegt Piet Soeteman. ,,Dat waren twee mensen die op dezelfde galerij wonen, ieder op een hoek en die dan verbaasd tegen elkaar zeggen; goh, woon jij hier? Er is die avond heel wat afgekletst en kennisgemaakt.'' En dan is het nu tijd voor een feestje, wat heet feestje, een feest. Want dat gaat het worden.

Het programma vermeldt de volgende festiviteiten: donderdag 29 september is van 11.00 tot 15.00 uur een High Tea in de passage. Dank zij de speciale tafels van Frank en Monique Honders van Restaurant Kampanje, kan alles feestelijk worden neergezet. Voor de decoratieve aankleding tekent FlowerPower. Vrijdagmiddag heeft Specialiteiten slagerij Jaap van Prooijen vanaf 14.00 uur een attractiekoe waarmee kinderen op de foto kunnen. Bij Albert Heijn kunnen smulpapen de gehele dag genieten van allerlei proeverijen. En bakker Soeteman verrast de klanten met speculaascaketaart die door een speciale bakker wordt gebakken. Zaterdag kunnen de kinderen zich ademloos springen op het bekende hamsterspringkussen, bakt Piet Soeteman weer zijn bekende oliebollen (ieder kind kan er gratis een komen halen) en hebben de winkeliers ieder afzonderlijk tal van spectaculaire acties. Zie daarvoor de advertentie in deze krant. Tevreden winkeliers dus die er alles aan doen om met hun service en kwaliteit de klant als koning te behandelen. ,,Wij gaan vol vertrouwen het tweede jaar in,''aldus Piet, Wilma, Jaap, Cindy en Helma.

advertentie
advertentie