Tweede prijs voor brandweer Hardinxveld

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tijdens regionale kampioenschappen brandbestrijding in Nieuw-Lekkerland heeft het brandweerkorps van Hardinxveld-Giessendam een mooie tweede plaats behaald. Tevens ging het korps met nog twee bekers naar huis, omdat het korps de beste aanvalsploeg had. De ploeg van brandweer Hardinxveld bestond uit Corstiaan Batenburg (bevelvoerder), Arianne de Rover en Pieter Vlot (aanvalsploeg), Ruben Boer en Arie van der Plas (waterploeg) en Hans Dekkers (pompbediener).

Het korps kreeg te maken met een industriebrand bij een metaalbewerkingsbedrijf aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Buiten moest een cabine van een vrachtwagen worden geblust en binnen in het bedrijfspand waren nog twee brandhaarden. Tevens moesten twee slachtoffers worden gered. Verder kreeg het korps te maken met een aantal demonstranten die bij de ingang van het bedrijf en op het dak van het pand demonstreerden tegen het verwerken van nucleair materiaal bij het bedrijf. Al met al had de ploeg haar handen vol en werd hard gewerkt om de klus te klaren. Aan het einde van de middag werden alle inspanningen beloond met een mooie tweede prijs. Tenslotte bleek ook nog dat het Hardinxveldse korps de klus het snelste had geklaard.

In maart van dit jaar behaalde het Hardinxveldse korps al de een eerste plaats tijdens kringkampioenschappen, waardoor plaatsing voor de regionale wedstrijden een feit was.

advertentie
advertentie