ChristenUnie brengt 'leerzaam' bezoek aan centrum

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De fractie van de ChristenUnie heeft vorige week voor de derde keer een bezoek gebracht aan een wijk in Hardinxveld-Giessendam. Dit keer werd het centrum bezocht.

Enkele winkeliers wilden tijdens het wijkbezoek spreken over zaken die hen bezighouden. ,,Het winkelaanbod is de laatste tijd verruimd. De ondernemers zouden graag zien dat het winkelgebied in en rond de Peulenstraat nog meer mensen trekt die komen winkelen. De animo neemt de laatste jaren af en de winkeliersvereniging bedenkt regelmatig acties om het gebied levendig te houden", aldus de fractie.

Ook voor de nabije toekomst bestaan allerlei plannen. Zo wil een aantal winkeliers bij wijze van proef de markt op zaterdagmorgen verplaatsen naar een locatie bij de Peulenstraat. Een ander onderwerp is het autovrij maken van een deel van de Peulenstraat. Verschillende winkeliers zijn van mening dat dit de uitstraling van de winkelstraat ten goede komt. Regelmatig vindt overleg met de gemeente plaats, waarbij ook praktische zaken als paaltjes die op een onhandige plaats staan en de plaats van vuilcontainers aan de orde komen.

Tijdens het bezoek wilden de politici ook spreken met omwonenden van de horecagelegenheden. Sinds enige maanden is de sluitingstijd vrijgegeven en de fractie was benieuwd hoe de bewoners van onder andere Damstraat, Molenstraat en Kerkweg dit ervaren. Zoals bekend staat de fractie om verschillende redenen kritisch tegenover verruiming van sluitingstijden. ,,Verrassend was dat naast een horecaondernemer ook de bewoners positief reageerden op de proef. Met de verruiming van de sluitingstijden hebben zij geen toename van overlast ervaren", vertellen de fractieleden.

De ChristenUnie noemt het bezoek 'leerzaam'. Na een 'winterstop' wil de fractie in het voorjaar van 2012 de reeks bezoeken voortzetten.

advertentie
advertentie